Özyazıcı, Sümer ve Bursa maçı

Trabzonspor’un duayen teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı 3-4 sene evvel kulüpte danışmanlık yaparken, bu işe kızanlardan biri bir gün ona demiş ki; “Hoca ne iş yaparsın sen?” Suat abi de “Danışmanlık” demiş. “Niye bir şey demiysin o zaman?”  Suat abi de “Sormaylar ki söyliyeyim” demiş.

Suat abi 1461’in idmanını seyrediyormuş. 1461’in başkanı Suat abiye “Trabzonspor’da oynayabilecek kimse var mı?” diye sormuş. Suat abi  “Savaş” isimli sporcuyu gösterip “Bu oynar” demiş. İlerleyen günlerde Savaş’ı 1461’den kovmuşlar. 1461’in başkanı yine bir idman da Suat abiye bir topçuyu gösterip, “Trabzonspor’da oynar mı?” diye sorunca, Suat abi “Yok ya söyliyeyim de onu da kovun” demiş.

Özkan Sümer teknik direktör. Trabzonspor Kayseri’de karlı bir havada. Sağ açık “Galip” sıfırdan kaleye şut atmış, top karla karışık gol olmuş. Trabzonspor maçı 1-0 almış. Galip prim almaya gidince yarısının cezaya kesildiğini görmüş. Özkan Sümer’e “Hocam ne yaptım ki?” deyince, Sümer de “Oğlum sıfırdan kaleye şut çektin, o yüzden ceza yedin” cevabını vermiş..

1977... Özkan Sümer tahtaya bir damlası dışarı taşmış dolu bardak resmi yaptı. İdmana çıkmak için gelen futbolcular tahtaya bakıp bir mana çıkaramadılar. Özkan hoca tahtanın başında durup, “Serdar’ın bardağı taştı” diyerek, beni kadro dışı bıraktı.

Pardon! Maç yazısı yazacaktım...

Ne yazayım Allah aşkına?

Şampiyon olacağım diye 200 milyonluk transfer yap, ilk üç takımın çok gerisinde kal. Elinde kalan Avrupa şansı için rakibin Bursaspor’la sahanda karşılaş.. İlk yarıda Bursaspor’a net üç tane gol pozisyonu ver, kalesine hiç gitme ve kalecin Hakan Arıkan her zamanki gibi seni kurtarsın.

İlk yarı sıfır çek, ikinci yarı Özer’le öne geç. Bir takımın kalecisi her hafta sahanın yıldızı oluyorsa o takımın futbolunu anlatmaya gerek yok... Sol bek Yusuf, önünde Erkan Zengin. Ne yazılır ki?