Paket çorba neden sağlıklı?

Sürdürülebilir tarımın en iyi örneği hazır çorbalar. Gün ışığında yetişmiş, mevsiminde toplanmış sebzelerle hazırlanan paket çorbalar sağlıklı beslenmenin parçası.

Sağlıklı ve dengeli beslenmek için bilinçli tüketici olmak gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken besleyici değeri yüksek ürünler tüketirken, bu ürünlerin nasıl yetiştirildiği ile ilgili bilgi sahibi olmak. Son yıllarda sürdürülebilir tarım, kaliteli besin yetiştirmenin  birincil üretim aşamasında odaklanılan en önemli konulardan oldu. Sürdürebilir tarım; tüm tarımsal ürünlerin tohumundan, gübresine, ekiminden yetiştirilmesine kadar olan sürecin kontrol edildiği, çevrenin ve doğal tarım kaynaklarının korunmasını geliştirecek sistem ve uygulamaları içerir. Bu bağlamda taze sebze ve meyvelerinizi aldığınız yerlere besinin mutlaka yetişme yeri, yetişme koşulları nedir sorusunu sormanızı öneririm. 

- Her aşaması kontrol altında

BESİN endüstrisinde sebzelerin girdiği ürünlere de dikkat etmek gerekiyor. Özellikle bazı paket çorba üreticileri, ürünlerini gün ışığında yetişmiş, mevsiminde toplanmış sebzeleri sürdürülebilir tarım ile üretmeye başlayarak önemli gelişmeye imza attılar. Bazı paket çorbalar tohumundan gübrelenmesine kadar süreci kontrol edilmiş sebzelerin mevsiminde toplanması ve yıllardır da geleneksel bir koruma yöntemi olan kurutma yönetimi ile hazırlanması sayesinde yılın her mevsiminde rahatlıkla sebze tüketmemizi sağlıyor.

- Geleneksel yöntemle hazırlanıyor

Peki neden paket çorbalar uzun ömürlü? Kurutma yöntemi aynen tarhana çorbasında da uygulandığı gibi geleneksel bir işlemdir. Tarhana dışında kurutulmuş biber ve dolmalık patlıcanlar da uzun raf ömrü olan sebzelere en güzel örnektir.  Sizlere mevsim sebzelerinin hangileri olduğunu da söyleyebilirim. Aralık - Şubat aylarında; kereviz, ıspanak, lahana, karnabahar, pırasa, kırmızı turp, roka ve pazı mevsime uygun sebzelerdir. Ayva, portakal, mandalina, greyfurt, muz ve armudu kışın besin değeri yüksek, bol vitaminli meyveler olarak tüketebilirsiniz.