Panik ataðýn ilacý Somon

Panik bozukluðu olanlar için doðru beslenme ilaç kadar önemli. Hastalar adrenalin salgýsýný kontrol altýnda tutmak için somon, muz, enginar gibi besinleri tüketmeli.

Panik ataðý olanlar beslenmelerine  dikkat etmeli. Somon balýðý, ýspanak, pýrasa, muz, brokoli, kereviz, enginar, yeþil mercimek, nohut, bezelye, taze barbunya gibi besinler panik atak hastasýný rahatlatýr. Uzun süre aç kalmak kan þekerini düþürür, düþen þekeri normale çýkarmak için böbreküstü bezlerimizden adrenalin salgýlanýr, ayný zamanda büyüme hormonlarý salgýlanýr. Bu hormonlar depolarýmýzdaki yaðlardan, proteinlerden þeker üretmeye çalýþýr. Bu arada çarpýntý, aðýz kuruluðu, terleme, sinirlilik ortaya çýkar. Panik atak hastasý normal olan bu durumu hemen panik olarak deðerlendirir ve korkuya kapýlýr. Korkuyla beraber adrenalin yükselir ve gerçek atak baþlar diye kendini daha kötü hisseder. Ana öðünlerde aþýrý yenilen miktardaki besinlerin hazmý için midenin daha çok enerjiye gereksinimi vardýr.

Psikolojiyi etkileyen besinler

Bu enerji besin depolarýndan saðlanýr. Kalp, hýzlanmaya ve mideye kan pompalamaya baþlar. Panik ataklý biri kalbine  odaklý olduðundan bunu hisseder. Oysa bu normaldir. Dolayýsýyla ne yediðimiz panik ataklarýmýzla iliþkilidir. Kolalý içecekler, tatlý yiyecekler ile aþýrý yemek, yemek sonrasý hemen uyuma ve uzun süre aç kalmak ataklarý tetikler. Buna karþýlýk ýspanak, pýrasa, muz, brokoli, kereviz, enginar  yemenin ve  kaygý giderici bitki çaylarýný tüketmenin rahatlatýcý etkisi vardýr.

Panik bozukluðunda kaçýnýlmasý gerekenler

-Koyu çay,

-Kahve,

-Gazlý kolalý içecekler,

-Alkol,

-Aþýrý sigara içimi,

-Aþýrý yemek yeme,

-Þerbetli tatlý yiyecekler,

-Yemeklerden sonra hemen  uyumak,

-Aþýrý ve hýzlý kilo vermek,

-Düzensiz ve tek yönlü  beslenmek,

-Uzun süre aç  kalmak,

-Vitaminden  yoksun yiyeceklerle beslenmek,

-Kilo vermek amaçlý iþtah kesici ilaçlar, paniðe ve depresyona  sebep olabilmektedir.