PARALEL YAPI-2 İş adamları devşirilir!

Ne demiştik? Paralel Yapı beyin temizleme, beyine yeni algı düzeneği yerleştirme, örgütleme, kimlik oluşturma ve eyleme geçiş süreci 22 adımda gerçekleşir demiştik. Bunlardan 12'sini dün yazdık. Şimdi sırada 10 madde daha var: 

(13) İş adamları devşirilir. Yerel iş adamı örgütleri ve iletişim büroları kurulur. Başına buyruk, devlet denetiminden uzaklaşan "serbest ekonomiserbest pazar" düzeni kabul etttirlir. 

(14) Milli sanayi yıkılır. Bunun için milli sanayileşme ve enerji kaynakları programları düzenlenip dağıtılır. Çevreci örgütler devletle millet arasında çatışmayı da içerecek biçimde desteklenir. Madencilik, doğal yakıt üretim kaynakları işletmeciliği milli egemenlik alanı dışına çıkarılır. 

(15) Orduya sızılır ve milli subayların yerine, örneğin NATO subayları desteklenir, terfi ettirilir. Kışkırtmalarla ordu günlük siyasetin içine çekilir. Orduyla halk arasında cepheleşme yaratılır. Bağımsızlık isteyebilecek subaylar,  güdümlü devrim komitelerinin içine çekilerek cezalandırılır ve ordudan uzaklaştırılır. 

(16) Önderlik programlarıyla yeni dünya düzenine inanmış, aşırı liberal, inançsız parti genel başkanları bulunur. 

(17) Ulusal bunalımlar yaratılır. Ülkede sık sık ekonomik bunalımlar kurgulayarak, bunalım araları azaltılır; milli devletin elindeki en önemli güç olan para kaynakları, bankalar, devlet şirketleri yabancı şirketlere satılır. 

(18) Ulusal üretim birimleri ele geçirilir. 

(19) Belediye hizmetleri yabancılara devredilir. 

(20) Silahlı güç zayıflatılır. Ordu içine yerleştirilen köstebekler aracılığıyla toprak bütünlüğünü korumakla görevli ordunun, silah donanımlarını geliştirme tasarıları çöpe atılır, komuta kontrol ve iletişim yenilenme alımları ya da uçak, helikopter, tank vb üretim kurumları devre dışı bırakılır; kapatılır. Ulusal sınırlar gevşetilir. 

(21) Devlet yönetimi kargaşa ya da yapay darbelerle ele geçirilir. Merkezde direniş olursa, yaygın ve sürekli kitle gösterileri düzenlenir. Ölümle sonuçlanan kışkırtmalarla etnik ya da mezhepsel kimlikler kemikleştirilir. 

(22) Kültürel kaynaşma  da ortak kültürün temelleri de yıkılır. Din kültürünün parçalanmasıyla da geleneksel alışveriş yok edilir. Milli dayanışmayı pekiştirici etkisinin yok edilmesi için din-kültür ortamı,"Medeniyetler Arası Diyalog" programıyla Batı'nın dinsel kurumlarının güdümünde eritilir. Milli devletin karşısına dini ve dinsel inançları çarpıtan, dini sözüm ona yeniden yorumlayan bir ucube çıkarılır.