Parasız Donkişot!

Dünya Kupası heyecanı yüreklere düşmüşken Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın basketbol dünyasına çektiği rest akıllara durgunluk verdi. Aysal’ın kararı net; Galatasaray Fenerbahçe’yle bugün oynanacak final maçına çıkmayacak!

Bu çılgın kararı çok yönlü eleştirmek mümkün.

Önce Ünal Aysal tarafından bakalım;

Yöneticiler tarafından ortaya konan deliller dikkate alınmadan maçın seyircili oynatılmasındaki tepkilerde Aysal’ın haklılık payı var.

Can güvenliği konusu ise koçun hayatım tehlikede açıklamasına bağlanıyor. Galatasaray da bu durumu federasylona bildirmiş red cevabı almışsa federasyonun tutumu da yanlıştır. Seyircisiz oynama cezası çıkabilirdi.

Gelelim Aysal’ın bildirisine;

İhtilal olsa böyle bildiri okunmaz! Aysal papaza kızıp oruç bozuyor!

Ünal Aysal resmen Fenerbahçe’ye, başkanına, Basketbol Federasyonu’na hakaret ediyor. ‘Hukukun hakim olduğu ülkelerde...’ diye ahkam kesen Aysal, bu davranışıyla kendisini de hukukun üstünde görmüyor mu?

Aysal 6 maçta 3-3’lük durumu inkar edercesine hakemlerin şaibesiz isimlerden oluşmasını istiyor. Kazandıkları üç maçın hakemleri uzaylı mıydı acaba? Aysal, futboldaki şike olayını basketbole taşıyarak hem Fenerbahçe’yi vurmaya çalışıyor hem de federasyonu şaibe altında bırakıyor. Bu da yetmiyor, federasyonun ipleri ‘şike hükümlüsü’ bir şahsın elinde diyerek de suç işliyor. Aziz Yıldırım’ın yerinde olsam Aysal’ı ispata davet ederim. İspat edemezse de mahkemeye veririm. Ayrıca Galatasaray kulübünün, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’i hiç sevmediği, ona hiç bir zaman oy vermediği de biliniyor.

Aysal’ın ‘bu düzende sporda adaletten ve ahlaktan söz edilemez’ demesi kendisinin de bu kadar hakaretamiz bir tavır takınarak ahlak ve adaletten ne kadar uzak olduğunu tartışmaya açmıyor mu? Yoksa Ünal Aysal; başkanı olduğu Galatasaray’ın parasal sorunları yüzünden basketbolden çekilmek istediği için mi böyle ‘Donkişot’luk yapıyor? Malum borçlar yüzünden futbolda transfere yeterli bütçe ayıramadıkları için teknik direktör de bulamıyorlar.  Galatasaray’ı olası önemli bir şampiyonluktan eden yöneticiler bunun bedelini nasıl ödeyecekler.  Acaba Ünal Aysal basketbolü bahane ederek maddi kriz yaşayan G.Saray’ın başkanlığından kaçmak mı istiyor?