Pardon Blind

Olmak ya da olmamak... Milli Takım Avrupa Şampiyonası’na gidecek mi, yoksa yine hüsrana mı uğrayacak?

İki maçı da kazanmak zorundayız. Ancak o zaman diğer maçların sonucu bizi ilgilendirmeyecek. Bu bir gerçek, ama maçtan önce iyi düşünülür iyi analiz edilirse neden kazanılmasın.

Cumartesi günü deplasmanda oynayacağımız Çek Cumhuriyeti maçı zor geçecek ama yenebiliriz. Yenilemeyecek bir takım değil. Ama kadro çok önemli, sistem çok önemli. İnanıyorumki Fatih Terim hocamız, rakibi iyi analiz ederek hesabını kitabını yapmıştır.

Elimizdeki kadro Çek’i yenecek güçtedir. Artık bu işin bahanesi olamaz.

Sahada mücadele eden, koşan, kazanmak isteyen, yorulmayan iyi motive olmuş bir takım görmek istiyorum.

Hollanda’yı yenmemiz çok önemliydi. Motivasyon ve birlik açısından Türk halkının beklentisi de büyüdü. Çıtayı yukarı çıkaran millilerimiz Hollanda’yı devirdiği gibi Çekler’i de yıkmalıdır..

Burak Yılmaz sakat olmasına rağmen milli takım kadrosuna alındı. Çek Cumhuriyeti maçında forma giymeyecek. Belki İzlanda maçına yetişir.  Burak’sız milli takım elbetteki gol yollarında zorlanacaktır. Ancak yerine oynayacak isimlerin de en az onun kadar yararlı olur.

Gol atmadan kazanamazsın. Bu nedenle Çek maçında sahaya çıkacak olan forvet, gol yollarında çok çalışmalı ve sonuca gitmelidir diyorum.. Beklenen gol geç gelebilir.. Acele etmemeliyiz, sabırlı olmalıyız. Birinci bölgede pas yapmamız, top tutmamız tehlikeli olur. Bu nedenle ikinci ve üçüncü bölgede isteyen her istediğini yapsın..

İstanbul’daki maçta öne geçip de sonradan gol yediğimizi kimse unutmasın. Orada aynı hataya düşmemeliyiz. Artık bu maçların rövanşı yok. Kendi göbeğimizi kendimiz orada kesmeliyiz.

Bizim gibi üçüncülük hesapları yapan Hollanda’nın Teknik Direktör Danny Blind belli kendi takımına artık güvenemiyor. Baksanıza bizim rakibimiz olan Çek Cumhuriyeti’nin hocası Pavel Vrba’ya “tebrik mesajı” gönderiyor.

“Tebrik örtüsünün” altındaki gerçek şu; “Sizin puana ihtiyacınız yok. Ama Türkler’i yenerseniz bizim için iyi olur!..”

En iyisi biz Çek ve İzlanda’yı yenip, Hollanda’ya “pardon” mesajını iletelim.