Paris St. Germain’li oyuncuların arabaları

Fransa’nın popüler magazin dergisi Maç’ta (Match) geçtiğimiz haftalarda Paris St.Germain takımının futbolcularının kullandıkları arabalar konu edildi; bu arada şunu da hatırlatlmak isterim, Paris St. Germain bu sene birinci Lig’de lider durumda, Maç dergisi de asla solcu bir dergi değil, tam tersine sağcı fransız orta sınıfının dergisi.

Bu haberde Paris St.Germain’li futbolcuların kullandıkları çok ama çok pahalı arabalar konu ediliyor ve bu futbolcuların Avrupa ya da dünya başarıları ile yaşam tarzları, kazandıkları paralar arasında bir uçurum olduğu iddiasına değiniliyordu.

Bu satırların yazarı bendeniz de iyi ama gerçekten iyi futbolcuların büyük servetler elde etmesine hiç ama hiç karşı olmayan birisi; Messi, Ronaldo gibi oyuncuların, bırakın lüks arabayı, transatlantik sahibi olmalarını bile yadırgamam, yeter ki aldıkları, kazandıkları paraların hakkını sadece formalarını terleterek değil, yeteneklerini, kalitelerini de ortaya koyarak versinler, marifet iltifata tabidir ve bu sektörde de iltifat parasaldır ama önemli olan da marifetin gerçekten marifet olmasıdır. 

Bendenizin Türkiye futboluna ilişkin bir iddiası mevcut, bu iddia, bizim ülkemizde, bu sektörde bir biçimde oluşmuş fiyatların doğru olmadığı iddiasıdır; fiyatların nasıl ve niye yanlış oluştuğunu önümüzdeki dönemlerde göreceğiz ama yanlış oluştuğu kesin.

Süper Lig’in dokuzuncu haftasını geride bıraktık, Galatasaray 18 puanla lider, Medical Park Antalyaspor aynı puanla ikinci, Fenerbahçe ise 13 puanla sekizinci; Fenerbahçe geçen hafta Kadıköy’de Antalya’dan üç gol yedi.

İsterseniz, yorum yapmadan bu takımların piyasa fiyatlarına da bir göz atalım; Fenerbahçe 144 milyon avro, Galatasaray 142 milyon avro, Medical Park Antalyaspor ise 23 milyon avro.

Fenerbahçe’nin bu gece oynayacağı Akhisarspor ise 10 milyon avro’nun altında.

Başka bir ifadeyle, geçtiğimiz hafta Fenerbahçe kendisinden yaklaşık yedi kat daha ucuz bir takıma kendi sahasında yenildi; bu gece bakın, sahadaki mücadele (Akhisarspor-Fenerbahçe) piyasa değerleri bire on dört kadar farklı iki takımın mücadelesi izlenimini sizlere verecek mi?

Beşiktaş’ın (102 milyon avro) Ofspor karşısında döktüğü soğuk terleri de hatırlayalım.