Parti kuracakların Gül umudu suya düştü

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 7 yıl yürüttüğü görevini Recep Tayyip Erdoğan’a devredip İstanbula yerleştikten sonra memleketi Kayseri’yi ziyarete gelecek olması bazı medya kuruluşlarının kalemlerinden, “Gül memleketi Kayseri’de sahaya iniyor, kurulacak yeni bir partinin ilk adımını atıyor” olarak yansıtılırken, ziyaretin hemen öncesinde sosyal medyada “Abdullah Gül parti kurarsa oy verir misiniz” anketleri yayınladılar.  Takip ettim, anketi başlattıktan 10 dakika sonra, “şu ana kadar 4578 kişi anketimize katılmış olup, yüzde 84 Abdullah Gül’e destek var, oy kullanın ve de bu anketi yayın” diye de taraftar toplamaya çalıştılar.

Fısıltı gazetesi günlerce hem ülke genelinde hem de Kayseri’de öyle işletildi ki, onlara göre Sayın Gül partisine kırgın ve üç dönem kuralına takılacak olan 70-80 milletvekili ile 17-25 Aralık paralel operasyonla birlikte partiden ayrılanlarla kurulacak partinin başına geçecekti. Bunun böyle olmasını isteyenlerin dertleri ne Sayın Gü’lü çok seviyor olduklarından ne de yeni kurulacak partinin bu ülkeye faydalı işler yapmasını istediklerindendi. Lideri Cumhurbaşkanlığına geçmiş olan partinin içerisinde hizip çıkartarak ANAP ve DYP’de olduğu gibi siyasetin dışına itilmesi idi.  

Erkilet Hava limanı’na  karşılama için gittiğimde bazılarının yüzlerindeki gerginlik ve simsarlıkları görmemek imkansızdı. Bu az sayıdaki iyi niyetli olmayan simaların dışında, ülkesini, şehrini seven ve de yaptığı şerefli hizmetlerden gurur duyan hemşerileri 11. Cumhurbaşkanı Gül’ü bağırlarına basmak için heyecanla bekleyen kalabalık bir bürokrat ve halk topluluğu da oradaydı. Şehir dışından gelen çok sayıda meslektaşımız da bu ziyareti takip edebilmek için yoğun ilgi göstermiş.

Parti söylemleri asılsız

Gül alana indikten sonra orada bulunan herkesin elini sıkmaya çalıştı ve ilk proğramı olan Büyükşehir Belediyesi’ndeki basın toplantısı için konvoyla birlikte hareket etti. Yol kenarlarında bekleyen hemşerileri Abdullah Gül’ sevgi gösterisinde bulundular. Kameraların karşısına geçen Gül’e ilk soru siyasete atılıp atılmayacağı oldu. Böyle bir soruyu bekleyen Gül, “parti kuracağımıza dair asılsız sözler söyleniyor, öyle bir şey yok. Şerefle 7 yıl yürüttüğüm görevimi 40 yıldır dava ve yol arkadaşım olan Tayyip Bey’e devretmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonrasında arkadaşlarıma ve hükümetimize yardımcı olacağım” diyerek adeta avuçlarını ovuşturanlara avuçlarını yalatmış oldu. Heveslerini kursaklarında bıraktı. Hesaplarını avuçlarına verdi. Kendisini gerçek sevenleri ise son derece mutlu etti Gül.

Ziyaretten birkaç gün önce görüştüğüm bir dostumun temenni ettiği gibi, adeta “bu yapılan kurgular benim dışımda, ben dava arkadaşlarımı satmam, onlara yardımcı olacağım, tecrübelerimi ülkemin birlik ve beraberliği uğruna paylaşacağım” demiş oldu. Karşılamada bulunmayıp sosyal medyadan takip eden dostum ben daha oradayken arayıp, “Cumhurbaşkanımız gönüllerimize su serpti, gönlümüzden geçeni ve kendisinden beklenenleri söyledi. Yapılan hesapları boşa çıkartmakla şimdiye kadar kendisine olan güven ve büyük sevgiyi katladı” diyerek duygularını ifade etti.

Evet  Beyefendi dava, birlik beraberlik, ayrıştırıcı olmama, tecrübelerini dava arkadaşlarıyla birlikte ülkeye hizmette kullanma gibi vurgularla ülke insanının kalbindeki yerini sağlamlaştırmıştır. Zaman zaman yolda dökülerek itibar kaybedenlerden değil, hizmetlerinin yanı sıra vefa duygusuyla da Türk tarihine adını altın harflerle yazdıracak açıklamalarda bulunmuştur. Hep yazdım söyledim, Tayyip Bey ile Abdullah Gül arasında sizin göstermek ve olmasını istediğiniz gibi bir sorun olmaz, buradan size ekmek çıkmaz diye.

Kayseri’li işadamlarından Naci Aslantaş abi Milli Görüş çizgisinden gelen ve her iki devlet adamını da çok iyi tanıyan biri olarak esaslı bir yorum yaptı önceki gün. Birkaç isim saydıktan sonra parti içerisinden, “mesela bu isimlerin böyle bir durumda ihanet etme ayrışma durumları olabilir ancak, Bülent Arınç ve Abdullah Gül’den asla böyle bir ayrışma beklemem. Çünkü bu isimler hem kurucu hem de Milli Görüş tabanlılar. Bunlarda olmaz” diyerek boşa kürek çekenlere gönderme yaptı.

Kayseri kazandı

Gördük ki Gül memleketini çok özlemiş. Kendisine bakanlık, başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı görevlerini yapmasının yolunu açan hemşerilerine teşekkür etmek için gelmiş. Bu duygularını da her mikrofonu eline aldığında çok fazla ifade etti. Kendi ifadeleriyle kadim dostları ve 40 yıllık dava arkadaşlarıyla birlikte kurdukları partinin startını verdikleri ve büyük destek gördükleri Kayseri’de, farklı beklentileri olanlara da önemli bir mesaj vermiş oldu. Kayseri doğru yerde yer aldı ve kazandı. Memleketinize Hoş Geldiniz Sayın 11. Cumhurbaşkanımız. Yeni Türkiye’nin sizin engin tecrübe ve devlet adamlığınıza çok fazla ihtiyacı olacak.