Patlamaya hazır balonu dikkatli taşıyın

Sert bir hafta olabilir. Savaşçı Mars ile Pluto, Oğlak burcunda buluşuyor ve sanki bu yetmezmiş gibi Koç burcundaki Uranüs ile çok sert bir açı yapıyor. Açığa çıkan büyük ve yakıcı enerjiyi fazla hasara yol açmadan doğru yönlendirmek ve iyi değerlendirmek gerekecek. Patlamaya hazır bir balonu dikkatli taşımak gerekecek.

Pluto-Uranüs sert açısı sadece bu haftanın değil, son birkaç yıl zaman zaman yaşadığımız en sert astrolojik etkileşimlerden biri. Pluto ile Uranüs çatışarak güç savaşlarına ve kitlelerde ani ayaklanmalara neden oluyor. Eskiyle yeni çatışıyor. Otorite figürlerinin baskısı, orantısız güç ve haksızlıklar olabilir. Aslında yeni bir şey ile karşılaşmayacağız zira zaten aynı sorunlarla bir süredir mücadele ediyoruz. Bu etkileşim ancak 2015’te sona erecek. Mars’ın da işin içinde olması olayları alevlendirip sertleştirecek ama hiçbir şey sürüncemede kalmayacak ve çözüm için hızla harekete geçeceğiz. Yükseleni ve burcu Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak olanlar bu etkileşimin merkezindeler. Oğlaklar güçlü ancak gücü iyi yönetemediklerinde en çok kendileri zarar görebilir. Koçlar ise fevri davranışları ve sırf karşı çıkmış olmak için isyan duygusundan zarar görebilir.

Herkese soğukkanlı, sabırlı davranmak ve sağduyu iyi gelecek. Haftanın güzel ama etkisini somut olarak görmeyeceğimiz olayı ise haziran ayından beri gerileyen Neptün’ün düzelmesi. Neptün’ün güçlenmesi en çok Balıkları rahatlatacak ve artık ikide bir geçmişe dönmek yerine, yeni proje ve ilişkilerde çok daha rahat ilerleyecekler.

Haftanın şanslısı / Balık 20 ŞUBAT - 20 MART

Yönetici gezegeniniz olan ve size güç veren Neptün, hazirandan beri gerilediğinden zayıf bir konumdaydı. Neptün’ün önümüzdeki cumartesi günü düzelecek oluşu, sizi rahatlatacak ve aynı zamanda hayatınız ivme kazanacak. Artık geçmişe ait konularla ilgilenmeyi bırakıp geleceğe bakacak, yeni iş ve ilişkilerde daha başarılı olacaksınız. Hafta sonuna doğru önünüzdeki engellerin kalkmak üzere olduğuna dair ipuçları görebilirsiniz. Ancak para konularına dikkat zira beklenmediğiniz harcamalar çıkabilir.

KOÇ 21 Mart - 20 Ni­san

Kariyerinizde güçlü ve baskın bir konuma sahipsiniz ancak aynı zamanda kurallar ve sorumluluklar isyan etmenize ve fevri davranmanıza neden oluyor. Sahip olduğunuz gücü iyi yönetmezseniz özellikle otorite figürleri ile sert tartışmalar ve anlaşamazlıklar yaşayabilirsiniz. Şu anda çalışmıyorsanız bu eğilim annenizin üzerinizde baskı kurmasına ve sizin de asi davranmanıza neden olabilir. Bağımsızlık arzunuz ve sorumluluklar çatışacak. Ayrıca bu hafta estetik operasyonlardan uzak durmalısınız.

BOĞA 21 NİSAN-21 MAYIS

HAFTA ortasında direnciniz düşük olabilir ve geçici bir karamsarlık yaşayabilirsiniz. Özellikle evlilik, iş ortaklığı gibi yakın ilişkinizde karşınızdaki insanın davranışlarını soğukluk olarak algılayabilir, para konusunda da cimrileştiğini düşünebilirsiniz. Halbuki partneriniz her zamankinden daha gerçekçi yaklaşacak ve her konuda tedbirli olmanızı isteyecek. Yurtdışı, mahkeme, üniversite ve medya bağlantılı alanlarda güçlü konumdasınız ancak bilmediğiniz bir unsuru aniden öğrenip çok şaşırabilirsiniz.

İKİZLER  22 MAYIS-21 HAZİRAN

Harcamalarınız çok yüksek ve azalmıyor. Aynı zamanda kredi, hisse, miras, nafaka, telif, komisyon gibi maaşınız dışında kalan kaynaklarda avantajlı bir konumda mücadele edeceksiniz. Para meseleleri çoktan güç savaşlarına dönüşmüş olabilir. Arkadaşlarla bağlantılı sürpriz bir gelişme sizi zorlayabilir. Diğer yanda sağlığınıza çok dikkat etmelisiniz zira bir çeşit sınavdan geçiyorsunuz. Kariyerinizde ise yazdan beri sürüncemede kalan meseleler bir anda açılacak ve ilerlemeye başlayacaksınız.

YENGEÇ  22 HAZİRAN-23 TEMMUZ

Eşiniz, ortağınız, yakın arkadaşınız veya uzun zamandır beraber olduğunuz sevgiliniz hayatınızda epey baskın bir durumda. Bu kişi sizi ısrarcı davranışlarıyla bunaltıyor olabilir. Ama aynı zamanda sizi motive edip harekete geçiriyor. Bu kişi bir rakibiniz bile olabilir! Aynı anda hem onunla, hem de kariyerinizde mücadele edeceksiniz. Belki de iş konusundaki fikirleriniz çatışacaktır. Ayrıca aşkta gerçekleri görecek ve yere sağlam basacaksınız. Sizden yaşı büyük ve tecrübeli birine aşık olabilirsiniz.

ASLAN  24 TEMMUZ-23 AĞUSTOS

Çalışma ortamınızda açıkça ortaya çıkmayan kişilik çatışmaları, entrika ve haksız durumlar yüzünden bunalabilirsiniz. Sizinle aynı ama daha etkin bir konumda olan biri üzerinize gelebilir. Gerilimi yüksek bir hafta, dolayısıyla soğukkanlı olmanız gerekecek. Diğer yanda hazirandan beri sürüncemede kalan ortak gelir kaynaklarında önünüz açılıyor ve hareketlenme başlıyor. Epeydir elinizi kolunuzu bağlayan ev ya da babanıza ait bir sorumluluk ise gerçekçi olmanızı sağlayacak.

BAŞAK  24 AĞUSTOS-23 EYLÜL

Hareketleniyorsunuz! Kısa seyahatler, toplantılar, yüzyüze görüşmeler ve yazışmalarla meşgul olacaksınız. Aynı zamanda eğlenceli bir dönemdesiniz. Ancak sevgiliniz veya çocuğunuz hayatınızı yönetiyor olabilir. Hafta ortasında parayla ilgili büyük bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. Aslında bir süredir bu tarz iniş çıkış ve sürprizlere alıştığınız söylenebilir. Haziran ayından beri ortaklık ve avukat, ajans gibi işbirlikleriyle ilgili bekleyen meselelerin önü açılacak ve ilerlemeye başlayacaksınız.

TERAZİ  24 EYLÜL-22 EKİM

Uzun bir zamandır ev ve partnerle ilgili sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Evinizde kalabalık, gürültü var ve ev yaşamınızda radikal bir değişim geçiriyorsunuz. Partneriniz ise her şeye isyan etmek ve kalıpları kırmak isterken, siz de arada kalıyorsunuz. Partnerinizle eve ait fikirleriniz çatışabilir ya da babanızla, partneriniz anlaşamayabilir. Her durumda aynı anda birkaç yere yetişmeniz gerekecek. Önümüzdeki haftalarda parayla ilgili pek çok konuşma hatta kısa bir yol yapabilirsiniz.

AKREP  23 EKİM-22KASIM

Belli etmediğiniz yoğun duygularınız vardır ve derinlerde gezersiniz. Hafta ortasında romantik etkileşimler var ama artık siz son yaşadıklarınızdan sonra eskisinden çok daha gerçekçi oldunuz ve ayağınızı yere sağlam basmak istiyorsunuz. Kardeşler ve yakın akrabalar şu sıralar hayatınızda ön plana çıkmış olabilir. Ya da bir seyahat ya da kurs, seminer gibi eğitimin çok önemli bir yeri olabilir. Ancak günlük işlerdeki ani bir değişiklik veya yardımcının işten çıkması sizi bir anda zor durumda bırakabilir.

YAY 23 KASIM-21 ARALIK

Parayla ilgili büyük bir mücadele ve güç savaşının içindesiniz. Üstelik bu durum epey bir süredir devam ediyor olabilir. Bu hafta bir kriz yaşayabilirsiniz ama bu mesele 2015’te bir daha açılmamak üzere kapanacak. Diğer yanda haziran ayından beri sürncemede kalan eve ait bir meselenin de hafta sonuna doğru önü açılacak ve ilerlemeye başlayacaksınız. Kimseyle paylaşmak istemediğiniz platonik duygularınız yüzünden karamsarlık yaşayabilirsiniz. Aşkta ve çocuklarla ilgili bir sürpriz olabilir.

OĞLAK  22 ARALIK-20 OCAK

Değişik  bir konumunuz var. Çok güçlü ve baskınsınız hatta neredeyse her dediğinizi yaptırabilir ve olayları yönlendirebilirsiniz. Ancak bu güç ve ısrarcı tutum aşırı direnç ve tepkiyle karşılaşmanıza neden olabilir. Özellikle otorite figürleriyle tartışma eğilimindesiniz. Bu enerjiyi dizginleyip iyi yönlendirdiğinizde çok başarılı olabilirsiniz. Eve ait konularda sürpriz gelişmeler ve beklediğiniz değil de beklemediğiniz bir şey olabilir. Babanızla ilişkiniz ise hassas bir dönemden geçiyor.

KOVA  21 OCAK-19 ŞUBAT

Dışa dönük yapınıza rağmen gücünüzü gizlemeniz ve mücadelenizi göze batmadan yapmanız gerekiyor. Öfkenizi de bastırmanız gerekecek ve perde arkasında dönen entrikalarla mücadele edeceksiniz. Gerçek gücünüzü anlamayacaklar. Aralık ayında gizlilik sona erecek ve güç size geçecek. O zaman olayları siz yönlendireceksiniz. Diğer yanda aniden kısa bir yola çıkmanız gerekebilir, beklemediğiniz bir haber alabilirsiniz veya kardeş, kuzen, amca gibi yakınlarla ilgili sürpriz bir gelişme olabilir.