Pazar akşamı ekran başına...

Bu Pazar gecesi saat 21.00’de ekran başında olmanızı öneririm. Niye diyeceksiniz, söyleyeyim, gururlanmak için... Saat 21.00’de National Geogarphic People kanalında THY belgeseli var. 

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda geçen bir hafta sonu ve 13 saatlik Sao Paulo uçuşundan kesitler izleyeceğiz belgeselde.

Aynı anda yürüyen bir sürü operasyon, bagaj yüklenmesinden pasaporta kadar zaman yarışı, sorunlu yolcu diyalogları dahil bir sürü ayrıntı göreceğiz bu belgeselde. Bir yandan gurur duyacak ama diğer yandan da televizyonculuk açısından da üzerinde düşüneceğiz...

***

Önce bir not aktarayım, ne kadar paranız olursa olsun, ne kadar para verirseniz verin National Geographic’te herkesin belgeselini çekmez ve yayınlamaz.

Türkiye’den talepte bulunan ve kabul edilmeyen projeler olduğunu da biliyorum ama o kısmı çok önemli değil.

National Geographic, THY’nin belgeselini çekip, yayınlıyor zira son dört yıldır Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi seçiliyor THY.

Kurgulanmış çekim görmezsiniz National Geographic’te zira onlar yaşamın içinden, gerçek olayları çekerler. Önemli bir not daha, Uçak Kazası Raporu serisinden, Dubai Havalimanı’na kadar havacılığa meraklı seyircilerin izlediği önemli yapımları vardır.

Dünya üzerinde bir sürü ülkede yayında National Geographic, bizim re-run dediğimiz tekrar gösterim planlamasında da gayet başarılıdır.

Yani yayınladığı bir işin tüm izleyiciler tarafından seyredilmesini sağlamayı iyi bilirler. Kaldı ki THY belgeseli National Geographic People’dan sonra National Geographic’te de ekrana gelecek.

THY yaz sezonunda bu belgeselin faydasını fazlasıyla görecektir...

***

Belgesel kanallarının eğlence kanallarından az seyredildiği doğrudur ama Türkiye’de belgesel izleyici sayısı da giderek artıyor. Aksi olsaydı D-Smart belgesel kanalı sayısını 12’e çıkarmazdı mesela...

İlginç tesadüf tam da National Geographic’in 3 kanalla birden D-Smart platformuna katıldığı döneme denk geldi bu yayın. Yani artık hemen her seyirci ulaşabilecek National Geographic kanallarına....

Pazar gecesi saat 21.00’de ekran başında olup hem keyif almak hem de aklımıza gelmeyecek detayları izleyip şaşırma şansımız var. Her zaman denk gelmez bu kombinasyon, kaçırmamanızı öneririm...