Pek yakında sinemalarda

Hani Kahraman Bakkal Süpermarket’e Karşı diye bir filmi vardı, ona benzer bir kapışma 2013’te Türk sineması ile Hollywood arasında yaşanacak. Çanakkale filminde Mel Gibson bile yer alacak. İşte 2013’te öne çıkanlar.

YILLAR geçtikçe Hollywood ve Türk sinemasının rekabeti artıyor. Vizyona girmesi beklenen filmlere bakınca, 2013 bu ezeli yarışın doruğa çıkacağı bir yıl olacak gibi. Dünya sinemasında Uzay Yolu, Süpermen, Demir Adam gibi kült filmlerin devamı bilimkurguları, Sefiller gibi ölümsüz romanların yeniden uyarlamalarını göreceğiz. Türk sinemasında ise Hollywood’un gişe filmleriyle yarışacak  Şahan Gökbakar’ın Celal ile Ceren’i, Demet Akbağ’ın Hükümet Kadın’ı, üç kız arkadaşın aşk hayatını anlatan Romantik Komedi-2 bizi sinemalara bağlayacak.

DEMİR ADAM 3

SERİNİN üçüncü filminde heyecanımız büyük çünkü yönetmen koltuğunda Shane Black oturuyor. Filmde milyarder iş adamı, süper kahraman ve mucit Tony Stark, bu sefer gücü ondan çok daha fazla, hatta sınırsız bir düşmanla karşı karşıya kalacak. Filmde Downey Jr.’a Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Jon Favreau, Ben Kingsley, Guy Pearce, Rebecca Hall, James Badge Dale ve Ashley Hamilton eşlik ediyor. Gösterim Tarihi:3 Mayıs.

ÇELİK ADAM

SUPERMEN’i hayata döndürme çabaları sürüyor. Senaryosu David S. Goyer ve Christopher Nolan tarafındna yazılan filmde Superman’i Henry Cavill, kötü adam General  Zod’u ise Michael Shannon canlandırıyor. Lois Lane rolünde Amy Adams, Martha Kent rolünde Diane Lane, Jonathan Kent rolünde Kevin Costner ve Jor-El rolünde de Russell Crowe başrolde. Gösterim Tarihi: 14 Haziran.

LINCOLN

STEVEN Spielberg’in yıllardır beklenen projesi, 16’ncı ABD Başkanı Abraham Lincoln’ün son dönemlerine odaklanan bir politik dram. Lincoln’ü Daniel Day Lewis canlandırıyor. 1861-1865 yılları arasındaki Kuzey- Güney Savaşı’nın hareketli günleri geride kalınca, Lincoln ile kabinesinde kölelik konusunda fikir ayrılıkları da su yüzüne çıkacaktır. Gösterim Tarihi: 8 Şubat.

MUHTEŞEM GATSBY

YÖNETMENLİĞİNİ Baz Luhrmann’ın üstlendiği ve F. Scott Fitzgerald’ın klasik romanından sinemaya uyarlanan Muhteşem Gatsby’nin (Great Gatsby) başrolünde ise Leonardo DiCaprio var. İyi bir yazar olmak için çırpınan Nick Carraway, 1920’lerde New York’a gelir. Amerikan rüyasının peşindeyken tesadüfen milyoner Jay Gatsby ile yolları kesişir. Gösterim Tarihi: 17 Mayıs.

Kelebeğin Rüyası

II. DÜNYA Savaşı’nın öncesi Zonguldak’ta 16 yaşından büyük erkekler, maden ocaklarında zorunlu çalışırken genç şair Mehmet Çelikel Lisesi’nde öğrenci ve edebiyat öğretmenleri Behçet Necatigil’dir. Salah Birsel, Necati Cumalı gibi şairlerle mektuplaşır. Yeni şiirin, Garip akımının temsilcileri olarak görülürler hatta onlarla yarışırlar. Garip akımını Orhan Veli’den önce başlatmadıkları için hayıflanırlar. Ve bir sorunları vardır: Verem...Yönetmen Yılmaz Erdoğan, başrol oyuncuları Kıvanç Tatlıtuğ ile Mert Fırat. Gösterim Tarihi: 22 Şubat.

ZİNCİRSİZ

QUENTIN Tarantino, dokuzuncu filminde nihayet western janrına muhteşem bir giriş yapıyor. Kendisinin de oynadığı Miike imzalı Django’dan yola çıkarak çektiği filmiyle bizleri yeni bir heyecana sürükleyecekmiş gibi görünüyor. Başrollerinde Jamie Foxx, Christopher Waltz ve Leonardo DiCaprio gibi isimlerin yer aldığı film, Amerikan İç Savaşı’nın iki yıl öncesinde geçen bir hikayeye sahip. Siyahi bir köle olan Django ile Alman asıllı kelle avcısı Doktor Schulz’un kaderleri savaşta birleşir... Gösterim Tarihi: 1 Şubat.

STAR TREK: BİLİNMEZLİĞE DOĞRU

ORJİNAL adı Star Trek Into Darkness olan filmin senaryosu, ilk filmde olduğu gibi Roberto Orci, Alex Kurtzman ve Damon Lindelof’un imzasını taşıyor. Yönetmeniyse J. J. Abrams.  Chris Pine, Zachary Quinto ve Zoe Saldana’nın başrollerde yer aldığı filmde, Atılgan gemisi dünyaya geri döndüğünde bir terör örgütünün donanmayı yok ettiğini görülür. Kaptan Kirk’ün bitirmesi gereken şahsi bir kavgası vardır ve bir kitle imha silahını aramaya koyulur. Gösterim Tarihi: 7 Haziran.

Hükümet Kadın

MİDYAT’TA yaşayan 8 çocuk annesi Xate, okuma yazması olmayan bir kadındır. Fakat çevresindekilerden tek farkı kocasının Midyat Belediye Başkanı olmasıdır. Bir gün, hiç beklenmedik biçimde kendisini Midyat’ın Belediye Başkanı olarak bulur. Yönetmenliğini Sermiyan Midyat’ın yaptığı filmin başrollerinde Demet Akbağ, Ercan Kesal yer alıyor.Gösterim Tarihi: 25 Ocak.

Çanakkale Yolun Sonu

YAPIMCILIĞINI Serdar Akar’ın yaptığı filmde isimsiz kahramanlar üzerinden Çanakkale Savaşı yeni bir bakış açısıyla beyazperdeye taşıyor. Mel Gibson’un da yer aldığı filmde Yüzbaşı Hilmi rolünde Erdal Beşikçioğlu, Seyit Onbaşı rolünde Yetkin Dikinciler yer alıyor. Gösterim Tarihi: Mart 2013

Celal ile Ceren

ESNAF Celal ile bir yapı markette departman sorumlusu Ceren altı yıldır birlikte olsalarda arkadaşları yüzünden evlenemezler. Şahan Gökbakar Recep İvedik karakterinden sonra Celal ile karşımızda. Ezgi Mola Ceren başrolde. Gösterim Tarihi:18 Ocak.

SEFİLLER

42 ülkede 60 milyon seyirciye ulaşan ünlü Sefiller müzikalinin bu görkemli sinema uyarlaması uzun süredir bekleniyordu. Zoraki Kral/ King’s Speech’in yönetmeni Tom Hooper’ın imzasını taşıyan filmin oyunsu kadrosu göz kamaştırıcı. Filmde Jean Valjean’ı Hugh Jackman, Javert’i ise Russell Crowe’un oynuyor. Gösterim Tarihi: 1 Mart.