Penaltı ve kırmızı kart doğruydu

Bu sezon az gol yemesi ile dikkat çeken ancak geçen hafta Antalyaspor karşısında kalesinde dört gol görüp hiç kimsenin beklemediği şok bir mağlubiyet alan ve hafta arasında da Türkiye Kupası maçında 2. lig ekibinden üç gol yiyip berabere kalarak taraftarlarını hüsrana uğratan Fenebahçe için Geçen hafta gelen farklı yenilgi kadar Pereira’nin orta sahada hiç vazgeçemediği ikili M.Topal ve Josef’in kart cezalısı olmasıydı.

Ligin en az gol yiyen ve rakibe en az gol pozisyonu veren  bir diğer takımı Kasımpaşa karşısında sakat ve cezalı oyunculardan geriye kalan isimler içinden Alper ve Meireles  gibi iki orta alan oyuncusu varken, Pereira’nın orta  alanda yaptığı Kadlec  tercihi herkesi şaşırttı.

Scarione ve Eren gibi iki önemli silahından yoksun Kasımpaşa’nın Fenerbahçe karşısında oyunu kalabalık bir savunma ile kabul edip kontrataklar ile çıkmaktan başka seçeneği olmadığı aşikar iken Kadleç’i orta saha oynatmak ancak Pereira gibi bir Ortaçağ teknik direktörünün tercihi olabilirdi! Oyunun ilk yarısında özellikle Hasan Ali ve Volkan ile sol kanadı çok iyi kullanıp etkili olan sarı-lacivertliler Persie ile yakaladıkları iki gol pozisyonundan yararlanamazken bekledikleri gole Diego’nun düzgün vuruşu ile kavuştu ve Persie’nin attığı penaltı golü ile de ilk yarıyı iki farklı önde kapatmayı başardı. Fener’in adeta tek kale oynadığı maçta, penaltı golü atmasına rağmen Persie yine ağır ve etkisizdi. Diego ile oyunda kaldıkları süre içinde Volkan ve Ozan etkili görünürken oyuna sonradan giren Alper’in attığı gol mükemmeldi.

Bülent Yıldırım’ın penaltı kararı doğruydu. Bu pozisyonda Kasımpaşalı Titi rakibi Volkan’ın ayağına sert ve kontrolsüz bir şekilde basınca hakem Bülent Yıldırım hem doğru bir penaltı kararı verdi hem de haklı olarak ikinci sarı kartını ve kırmızı kartını gösterdi.İlk gol öncesinde taç çizgisi kenarında Paşalı oyuncuya yapılan faulu vermeyerek hata yaptı. Fenerbahçeli  Hasan Ali’ye gösterdiği sarı kart ise ucuz bir karardı. Bozikov’un ceza alanında kayarak yaptığı müdahalede topun eline çarpmasına devam kararı doğruydu.