Penaltı ve kırmızı kart doğruydu

SEZON başladıktan sonra yapmış olduğu zamansız hoca değişikliğinin ardından ciddi sorunlar yaşayan Fenerbahçe takımı daha sonra yakaladığı çıkış ile iyi sonuçlar almış, nazar boncuğu niteliğindeki Antalyaspor yenilgisini de kötü oyununa rağmen kazandığı Gençlerbirliği galibiyeti ile telafi etmişti.

Sarı lacivertli takımda, Skrtel ve Hasan Ali’nin yokluğunda savunmada Neustadter ile İsmail’den başka seçeneği olmayan Hollandalı teknik adam Advocaat, hücum hattında da Sakat olan Van Persie’nin yerine uzun zamandır ilk onbirden uzak kalan Fernandao’yu böyle bir deplasmanda tercih ederek sürpriz yaptı.

Rakibinin oyunun daha ilk yarısında on kişi kalmasını iyi değerlendiren Sarı-Lacivertliler Lens’in çok iyi oynadığı maçta rahat bir galibiyet aldı.

Ali Palabıyık bu sezon başlayana kadar vermiş olduğu kararları ve dik duruşu ile benim beğendiğim ve gelecek adına umut bağladığım bir hakemdi. Ancak bu sezon başından itibaren seyrettiğim Ali Palabıyık’ın yönetimleri ve kritik pozisyonlarda vermiş olduğu kararlar beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı. Dün akşamki oyunda ise sonucu etkileyecek bir hata yapmadı, ancak disiplin uygulamalarında dengesiz kararlar verdi. Oyunun ilk yarısında Mehmet Ekici’nin suratına dirseği ile vuran Mehmet Topal’a doğru bir sarı kart gösterdi.

Köşe vuruşundan gelen topa Fernandao güzel bir kafa vuruşu yaptı, Trabzonspor ağlarına gitmekte olan topa, gol çizgisi üzerindeki Yusuf Erdoğan kolu ile bilerek vurup gole engel olunca hakem Fenerbahçe lehine doğru bir penaltı kararı verdi. Ayrıca bariz bir gol şansını engellemekten Yusuf’a doğru bir kırmızı kart gösterdi.

Mehmet Ekici’nin suratına dirsek darbesi vuran Alper Potuk’a sarı kart göstermeyerek hata yaptı. Neustadter’e göstermiş olduğu sarı kart ise gereksizdi. İkinci yarıda da Fernandao, N’Doye ve İsmail’e doğru sarı kartlar gösterdi. Bu arada geçtiğimiz hafta içinde yardımcı hakem Arkın Akgöl’ün, dün akşam da yine yardımcı hakem Kemal Yılmaz’ın oyunun hemen başlarında sakatlanarak yerlerini dördüncü hakemlere bırakmalarının nedeninin MHK tarafından iyice araştırılması gerekir.