Penaltılar doğru ama Marcelo kırmızı çıkmadı

Hafta arası Kiev’de yaşadığı Şampiyonlar Ligi faciasından takımının yorgun ve yıpranmış çıktığını düşünen Şenol Güneş, Bursaspor ile oynadığı bu önemli maça da yine ilginç bir kadro ile baş- lamayı yeğlerken orta alanda Necip, hücum hattında da Olcay gibi çok koşan oyuncuları tercih etti. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, nasıl yaptığı henüz çözüme ulaşamamış garip hakem ve yardımcı hakem atamalarına bu hafta da devam etmiş.

Maçın kıdemsiz yardımcı hakemi Uygar Bebek en son 5 Kasım’da Süper Lig’de görev yapmış ve bu tarihten sonra kendisine bu ligde görev verilmemiş. Son iki sezonu inceledim Bülent Yıldırım ile hiç bir maçta görev yapmamış ancak bu haftanın en en önemli maçı olan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasında Bülent Yıldırım’ın yardımcısı olarak atanmış. Uzun bir sakatlık döneminden sonra geçtiğimiz hafta yönetmiş olduğu Başakşehirspor- Antalyaspor maçı ile Süper Lig’e dönüş yapan hakem Bülent Yıldırım dün akşam takdir haklarını genellikle Beşiktaş’tan yana kullandı.

İlk yarıda rakibi Batalla’ya arkadan sert ve kontrolsüz bir faul yapan Necip’e gösterdiği sarı kart doğruydu. Gökhan’a yapmış olduğu faul için Merter’e çok kolay bir sarı kart gösterdi. Bursaspor ceza alanı içinde Ertuğrul ile Adriano arasındaki mücadelede Beşiktaşlı oyuncuların penaltı beklediği pozisyonda hakemin devam kararı doğruydu. Bursaspor kale alanında kaleci Harun’un yerde topu tutmasından top ile oynama şansı olmadan kaleci Harun’un ayağına gaddarca ve sakatlayıcı bir şekilde basan Marcelo’ya kırmızı kart yerine sarı kart göstererek çok önemli bir hata yaptı.

İkinci yarıda Gökhan’ın rakip ceza alanı içinde yerde kaldığı pozisyonda penaltı kararı doğruydu. Ancak penaltı vuruşu öncesi bir kaç tane Beşiktaşlı oyuncu ceza alanı içine girdiği için vuruşun tekrarı gerekirdi. Oğuzhan ile Merter arasındaki mücadelede Merter zamanlama hatası yapınca hakem doğru bir penaltı kararı daha verdi.