Penaltılar doğru kırmızı kart hatalı

Kağıt üzerinde baktığımızda kadro kalitesi ve zenginliği açısından da, ligdeki konumlarına göre de Adanaspor karşısında maçın favorisi olan Beşiktaş zor da olsa önemli bir galibiyet daha elde etti.  Adanaspor ise sezon başından bu yana süren istikrarsızlığını güçlü rakibi karşısında da devam ettirerek sezon sonu küme düşmenin en önemli adaylarından birisi olduğunu bir kez daha gösterdi.

Avrupa ve Süper Lig maçlarında devamlı olarak rotasyona giden Şenol hoca ilginç bir şekilde kaleci Fabri’de ısrar edip Tolga Zengin’e forma vermeyi bir türlü  düşünmüyor. Cenk ve Aboubakar ikilisi ise Şenol hocanın gol umutları olarak ilk 11 içindeki yerlerini almaya devam ederken Atınç Nukan da uzun bir süre sonra formasına kavuştu.

MHK, Milli Takım için verilen arada bir sürü masraf ederek tüm hakemler ve gözlemcilere eğitim semineri düzenledi ve hakemlerinden cesur olmalarını istedi. Ancak iş, hakem atamalarına gelince MHK Başkanı’nın ne yazık ki aynı cesaret ve tutarlılığı gösteremediğini gördük.

G.Saray-Başakşehir maçında kendisini formasından çeken, dövercesine azarlayan Emre Belözoğlu’na bir sarı kart dahi göstermeyerek hakemlik onurunu ayaklar altına alan Ali Palabıyık’ı Adana-Beşiktaş maçına vererek ödüllendiren MHK  Başkanı da ne yazık ki hakem toplumuna ihanet etmiştir.

Dün akşamki oyunda  ise hakem Ali Palabıyık doğru penaltı kararları verirken Adanasporlu Bekir’e ise gösterdiği kırmızı kart kararı hatalıydı. İlk yarıda Beşiktaş’ın penaltı kazandığı pozisyonda Beck’in vurduğu top Adanaspor ceza alanında, kolu doğal konumunda olmayıp açık olan Adanasporlu oyuncunun koluna çarptı ve hakem doğru bir penaltı kararı verdi.

İkinci yarıda Beşiktaş ceza alanı içinde top ile ilerleyen Koman’a kayarak  kontrolsüz bir şekilde müdahalede bulunan Beşiktaş’lı Atınç’ın bu hareketine hakemin verdiği penaltı kararı doğruydu.