Penaltılar haftası!

Geçtiğimiz hafta oynanan maçlara baktığımız zaman bazı müsabakalarda hakemlik açısından “Gri” dediğimiz bazı kritik pozisyonların yaşandığını ve hakemlerin çoğunlukla doğru kararlar vermiş olduğunu gördük.

Galatasaray-Kasımpaşa müsabakasının ikinci yarısında misafir takım oyuncularının penaltı beklediği iki pozisyonda maçın hakemi Cüneyt Çakır bana göre de oyunu devam ettirerek doğru kararlar verdi.

Alanyaspor ile Fenerbahçe arasındaki mücadelede hakem Mete Kalkavan’ın Fenerbahçe lehine verdiği penaltı kararı on ikinci kurala uygundu. Ayrıca Fenerbahçe ceza alanı içinde Alanyasporlu oyuncuların penaltı itirazları yaptığı tartışmaya açık pozisyonda hakemin oyunu devam ettirmesi bence de doğruydu.

Başakşehir ile Trabzonspor arasındaki zorlu maçta hakem Halis Özkahya’nın Başakşehirspor lehine verdiği penaltı kararı kesinlikle doğruydu. Burak Yılmaz ile Volkan Babacan arasındaki mücadele sonrasında Trabzonspor lehine verilen penaltı kararı ise tartışmalara açık olsa da maçın gözlemcisi bu kararından dolayı hakemin notunu kıramaz.

Osmanlıspor-Sivasspor müsabakasında oyunun hemen başında misafir takım lehine cesaretle bir penaltı kararı veren Hüseyin Göçek’in bu yorumu da isabetliydi.

Yine Akhisar Belediyespor ile Karabükspor arasındaki maçta ev sahibi takım lehine penaltı düdüğü çalan hakem Ümit Öztürk’ün de bu kararı yerindeydi.

Ayrıca, bu sezona iyi bir başlangıç yapan Serkan Çınar’ın Beşiktaş-Konyaspor maçındaki yönetimini beğendiğimi de belirtmek istiyorum. Bu maçta Ferhat Öztorun ile Quaresma arasında faul ile sonuçlanan mücadelede “Bariz bir gol şansının önlenmesi” gerçekleşmediğinden Konyasporlu  oyuncuya kırmızı kart değil de sarı kart göstermesi de bana göre isabetli bir karardı.

TFF Futbol Gelişim Direktörü olarak göreve başlayan Tolunay Kafkas’a yeni görevinde başarılar dileyip bir konuya da el atmasını istiyorum.

Koskoca üç aylık yaz dönemi dururken, İstanbul’da Süper Amatör Lig’in başladığı hafta Erzurum’da teknik direktör kursu açıp bazı takımların maçlara hocasız çıkmasına neden olan eğitim bölümünü lütfen ikaz et sevgili Tolunay Kafkas hocam!