Pereira kimi kandırıyor?

Fenerbahçe’nin ligde oynadığı futbol, taraftarlar ve eleştirmenler tarafından beğenilmiyor. Pereira ise “Benim futbol mantığımla Türk insanının futbola bakışı farklı” şeklinde görüş belirtiyor.. Yani Türk insanının futboldan anlamadığını ifade etmeye çalışıyor. Peki o zaman sezon başındaki açıklamalarını nereye koyacağız! Ne demişti Pereira; “Fenerbahçe agresif oynayacak. Rakip sahada pres yapacak, hücum ağırlıklı baskı kuracak, sadece gol değil, goller atacak.” Şimdiki Fenerbahçe’yi gördüğümüz zaman, Pereira’nın ilk söylemleri ile örtüşmediğini söyleyebiliriz.

Konya berabere kalma adına sahaya çıkmış, hücuma özen göstermeyen, sadece takım savunmasını öne çıkaran ve de maçı başladığı gibi bitirmeye çalışır bir durumdaydı. Fener ise hücumda çoğalamayan, yan toplarla, kendi kalesine dönük futbol anlayışı ile hücuma katkısı hiç olmayan yıldızlarını prangalı ayaklara mahkum eden bir görüntüden sonra kazansa bile, kimseyi mutlu etmedi. Sezon başından beri görüntü hep aynı. Ama Pereira, maçları 1-0 ile kazanıyor olması ile kendisini başarılı, seyircinin de futboldan anlamadığını iddia ediyor.

Kazanan her zaman haklıdır mantığı ile Pereira yoluna devam etsin ama bundan sonra kaybedeceği puanların hesabını da çok zor verir.

Eğer Fenerbahçe böyle futbol oynamaya devam eder, daha sonra da mükemmel futbola özen gösterip, sahada iyi görüntü verip, fazla gol atmaya başlarsa o zaman da Pereira’nın mantığı çöker. Çünkü bu kadar çelişkiler içinde olan bir teknik adam kendini sınıfta bırakmış olur.

Yıldızlar topluğundan söz ederken hangi yıldızın başarılı futbolunu izler olduk? Takımın en iyi mevkileri olarak savunmanın sağında Gökhan, solunda önce Caner sonra Hasan Ali görünüyor. Diğer isimler ise kısırdöngü içinde kalıyorlar. Fernandao’nun Konya’ya attığı gole bakın. Herhangi bir pozisyon üretiminden kaynaklanmadı. Konya kalecisi Serkan Kırıntılı’dan dönen topu tamamlayarak golü attı ve takım galip geldi.

Galibiyet tabi ki güzel ama ortaya konulan futbol asla yeterli değil. Kimse kimseyi kandırmasın, Pereira da etrafını kandırmaya kalkmasın.