Pereira sorgu odasına

Takımın tüm hatlarına yapılan takviyelere rağmen bu maça kadar gol yollarında etkili olamayan, oynadığı etkisiz futbol ile taraftarına keyif vermeyen, kazandığı maçlarda da üç puanı alırken ecel terleri döken sarı-lacivertliler, dün akşam da maçın ilk yarısını etkisiz bir oyun ile kaleyi bulan bir tek şutu dahi olmadan, tabi iki gol pozisyonu dahi bulamadan tamamladılar.

İlk yarıda durumun vehametini gören Pereira ikinci yarıya Van Persie ve Josef de Sozua’nın yerine Nani ve Volkan Şen’i alarak başladı ve rakip kalede baskı kurup, gol pozisyonları bulmayı denedi ve zor da olsa Fernandao’nun golü ile galibiyeti buldu. Oyuna Van Persie ve Fernandao ikilisini çift santrfor olarak başlatan Pereira, haftalardır istenileni bir türlü veremeyen Nani’yi yedek kulübesine alırken, Ajax maçında oyuna girdikten sonra takımına hareket getiren Volkan Şen’e ilk onbirde yer vermeyip, herkesi şaşırttı.

Oyuna Van Persie-Fernandao ikilisi ile başlarken, Ozan Tufan gibi rakip alana dikine gitme özelliğine sahip oyuncusu yerine, hücum yönü güçlü olmayan Topal-Josef gibi iki ön liberoyu orta alanda görevlendirmek, Pereira’nın artık alıştığımız garip tercihleriydi.

Eğer ki Van Persie ve Fernandao ikilisini hücumda beraber kullanacaksan, kanat oyuncun Alper olmamalı ve Josef-Topal ikilisi ise orta alanda yan yana oynamamalıdır.  Fenerbahçe takımında sakat değilse Volkan Şen ve Ozan Tufan’ın her zaman ilk onbirde oynaması gerektiğini ve kadronun deneme yanılma yolu ile belirlenemeyeceğini teknik direktörünün artık anlaması gerekir. Bu galibiyet Fenerbahçeliler’i aldatmasın. Vitor Pereira böyle garip kadro tercihleri ile maçlara başlamayı sürdürürse sıkıntılar her zaman devam edecektir. 

İdeal fizik yapısı ve dirayetli duruşu ile umut vaadeden hakemlerden birisi olan Ali Palabıyık bu sezon yönettiği Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasındaki hataları ile sezona kötü bir başlangıç yaparak girmişti. Dün akşam ise oyun genelinde iyi bir yönetim gösterdi. Fenerbahçeliler’in rakip ceza alanı içinde el ile oynama gerekçesi ile penaltı kararı bekledikleri pozisyonda hakemin devam kararı doğruydu.