Pereira zekasını gösterirse

Fenerbahçe bu sezon başında olağanüstü değişikliklere gebe kalıyor. Bir İtalyan sportif direktör, bir de Portekizli teknik direktörle başlıyor. İtalyan sportif direktör daha göreve gelmeden kaleci Volkan üzerine ilk mesajını vermiş oldu.

Neydi bu mesaj?

“Volkan ile olmaz.”

Peki kiminle olacak?!

O da hala kesinlik kazanmış değil.

Real Madrid’in elden çıkarmış olduğu kalecisi Casillas’ın adı geçiyor. Hadi Fener aldı diyelim. Maliyeti Türk parası karşılığı 20-25 milyon lira. Bir kaleci için bu kadar fahiş rakamlar bence kulübe zarar verir. Mert Günok gibi eldeki mevcut kaleciyi gözden çıkarmak ne kadar doğrudur bilemem.

Bursaspor’dan Fernandao... Geçtiğimiz ligimizin gol kralı. Transferine söz söyleyecek durumda değiliz.

Şener de Bursaspor’dan... Gökhan’ın alternatifi olarak alındıysa bence pek doğru değil. Ayrıca Şener sağ önde de Kuyt’ın yerine görev alabilir. Şener de Fernandao da vasıflı futbolcular. Şener transfer olduktan sonra kulübeye çekilirse hem takımı zayıf bırakır, hem de Şener’in performansı olağanüstü aşağıya çekilmiş olur. Mutlaka ilk 11’de görev almalı.

Emenike gitmekle kalmak arasında tereddütler yaşıyor. Bana göre gitse daha iyi olur. Ama kalırsa da sağ açık pozisyonunda görev de alabilir. Stoch geri geldi. O da Caner’in önünde Fenerbahçe’ye faydalı olur zannediyorum. Esas problem savunmanın göbeğindeydi. Alves’in bir senelik daha sözleşmesi var. Orada sıkıntı yok. Onun yanına Danimarkalı Kjaer geldi. Böylece savunma sağlamlaşmış oldu.

Peki orta sahayı ne yapacaklar?

Bir tek Mehmet Topal.. Onun yanı sıra yanında oynayacak Emre gözden çıkarıldı gibi. Hadi onun yerine Diego’yu koyalım. Sağ tarafa da Alper’i alalım. Fena bir kadro olmadı galiba.

Benim esas merak ettiğim; teknik direktör Pereira’nın takımı nasıl motive edeceği, nasıl bir hazırlık dönemi geçireceği, Şampiyonlar Ligi’nin ön eleme maçlarında nasıl başarı elde edeceğidir. Kendi adına çok zeki olduğunu söylüyor.

O zaman zekasını göstersin. Fenerbahçe ön elemeleri geçsin, Şampiyonlar Ligi gruplarına katılan olsun. İşte Pereira bu  sezon başlangıcında bu başarıları elde ederse, o zaman Fenerbahçe’nin yolu açık olur.