İbrahim Güneş
İbrahim Güneş
Tüm Yazıları

“Peynir çıksa”

"İçinden peynir çıksa üzülür müsün?" Diye soruyor yardım görevlisi, süt dişleri dökülmüş minik çocuk sığındığı çadırda "Üzülmem" diyor. Dürümü açtığında içinden döner çıkınca öyle bir seviniyor ki, sanırsın dünyalar onun olmuş, Gazze'de katliam durmuş. Videoyu görünce yediğim simit peynir boğazıma düğümlendi, bu satırları da Allah sizi inandırsın gözyaşlarıyla yazıyorum. Bir başka videoda elinde boş bir tencere ile ağlayan çocuk giriyor. Öyle içli içli ağlıyor ki içiniz parçalanıyor. İnsanlar artık İsrail'in katliamları bombaları kadar açlıktan da ölüyor. İsrail tarihin en karanlık, kanlı saldırılarını yapıyor. Biliyorum Pazar sabahı içinizi karartıyor bu satırlar. Ne bileyim "Aşk Adası"na dair gelişmeleri okumak, "Survivor"daki çekişmelerin girdabına kapılmak istiyor olabilirsiniz. Ama İsrail en çok da buna güveniyor. Zira Siyonistler, "Holokost"un oluşturduğu empati, sempati'yi 80 yıldır diri tutarken, bizler 2 milyar Müslüman Gazze'yi gündemimizde tutamadık. İtiraf edeyim ben de bir süredir gözlerimi kaçırıyorum, acıdan gözyaşından. Ama sen görmezsen, ben görmezsem, Gazzelileri kim görecek? Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar mı?

"3 BİN LİRA AZ OLDU"

Karadeniz Mitinglerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'da bayram ikramiyelerine yüzde 50 zam yapıldığını 3 bin liraya çıkarıldığını açıkladı. Açık söylemek gerekirse beklenti 5 bin lira olacağı yönündeydi. Benim de gönlümden geçen oydu. "3 bin lira az oldu" diyenlerin sayısı bir hayli fazla. Muhalefet ise her zaman olduğu gibi bol keseden dağıtmaya devam ediyor. Erdoğan konuşmasında emekliler için bütçe imkanlarını sonuna kadar zorladıklarını, zorlamaya da devam edeceklerini söyledi. Sadece yılbaşındaki emekli maaşlarını yüzde 49,25'e çekme hamlesinin bütçeye ekstradan 300 milyar lira kaynak ihtiyacı doğurduğunu hatırlattı. 16 milyon emekli için bir liralık bir artışın bütçeye etkisi 16 milyon lira oluyor. Hesabı siz yapın. Millet Mayıs ayında bedava deprem konutu vadeden Kılıçdaroğlu'nu değil, "iki yıl geri ödemesiz 20 yıl düşük taksitli konut yaparım" diyen Erdoğan'ı tercih etti. Yani gerçekçi bir yaklaşım sergiliyor. Ama yine de emeklilerin gönlünü yapmanın yollarının aranacağına da inanıyorum. Bakarsınız Erdoğan bayrama yakın bir jest yapar ikramiyeleri 5 bin liraya çıkarır. Ama asıl olan enflasyonun düşürülmesi, alım gücünün artırılması, aksi takdirde yapılan zamlar eriyip gidiyor. Onun için de biraz daha sabra ihtiyacımız var. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, "Piyasanın 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentisi yüzde 37,8'e geriledi. Beklentilerdeki iyileşme 4 aydır devam ederek 7,5 puana ulaştı." Açıklaması umut verici. Güzel günler yakın inşallah...

İMAMOĞLU PAZARDA

İmamoğlu, Bağcılar'da semt pazarında dolaştığı video ve fotoğrafları paylaştı.

Dikkatimi çekenleri bir iletişim profesyoneli olarak söyleyeyim.

Öncelikle fotoğraflar iyi seçilmiş.

Ancak iş videoya gelince şüpheli durumlar var.

İmamoğlu pazara girerken protokol sırası gibi dizilmiş vatandaşlar peş peşe destek açıklıyor. Videonun ilk 30 saniyesinde 9 kişi İmamoğlu'na övgüler düzüyor.

Peki ama bu kadar destek bulduğu semt pazarında neden ajanslar, televizyon kameraları, gazeteciler yok da sadece İBB TV var? Öyle ki Bağcılar Belediyesi ekibinin çekim yapma isteğini de kibarca özel program diyerek reddetmişler.

Aklıma bir önceki seçimde İmamoğlu'nun Bayrampaşa semt pazarında başına gelenler geldi. "Acaba eski travmaların izi mi?" diye düşündüm. Hatırlayın Pazarcı Halil Bey, CHP'nin terör destekçileriyle birlikte yol yürümelerine tepki göstermiş. İmamoğlu da sinirlerine hakim olamayıp, pazarcı Halil Bey'i karakola çektirmişti. Terörle yol yürümek demişken, CHP'nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ali Gökmen yarıştan çekildi. Adaylığı bir hafta bile sürmedi. DEM Parti'nin Esenyurt için gönlünde yatan adayın gösterileceği iddia ediliyor. Yani anlaşılan İstanbul'daki ilçe adaylarını belirleyen İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in DEM ile demlenme sürecini yavaş buldu ve devreye girdi.

Bu arada Saraçhane medyası yine kendi çalıp kendi oynuyor. Halk TV ekranında Cumhur İttifakı Adayı Murat Kurum'un pazara çıkamayacağı, çıkması halinde yaşlı teyzelerin pırasa ile kovalayacağı iddia edildi. Millet şimdi bölümü alıp yanına Kurum'un semt semt gezdiği pazar ziyaretlerini koyuyor. Kurum şu kısa zamanda 4 kez pazarda milletle buluşmuş zira.

Takdir milletin elbette.