Pis mendil

Büyük devletler böyledir. Kirlenen yerlerini silmek için kullandıkları mendil işe yaramaz, kir temizlemez hale gelince, yıkayıp yeniden kullanmaz, o pis mendili atar yerine temizini kullanmaya başlarlar.

Tıpkı kırk yıl önce özenle katlayıp arka ceplerine koyup, ihtiyacı olduğunda kullandıkları Pensilvanya mukimi, FETÖ elebaşı örneğinde olduğu gibi.

Kendi pisliklerini temizlemek için son dönemde sık sık kullandıkları o mendil artık pislikten kokmaya başlayınca her zamanki adımı izlediler. Bu pis mendilden kurtulmak için harekete geçtiler.

Bu sonuca Türkiye’yi arka arkaya ziyaret eden Amerikalı ya da Avrupalı liderlere bakarak ulaşmıyoruz. Bizzat mendil olmayı 40 yıl önce kabul eden FETÖ elebaşının 29 Ağustos’ta yaptığı konuşmadan anlıyoruz.

15 Temmuz’da “1 dolarlık” adamlarıyla yapmaya çalıştığı işgal girişimi başarılı olamayınca kendi ipinin de çekileceğini anlamış olacak ki hala uyuşturucunun etkisinde olan haşhaşilerini uyutmaya devam ediyor.

“Bütün bunlar karşısında mukabelede bulunmayın. Elden geldiğince o meselelerin çok içine dalmayın.” diyen haşhaşi lideri bu zamana kadar “twitleri ikiye katlayın” , “anladıkları dilden cevap verin” , “geri durmayın” sözünden tornistan ediyor. 

FETÖ lideri konuşmasında “Böyle herkes televizyonda internette şimdi telefonlarda bu türlü şeylere dalarsa zannediyorum nezihata dalmaya fırsat kalmaz” diyerek haşhaşilerine üç maymunu oynamasını telkin ediyor.

“Siz zihninizi bulandırmayın bir iki kişi görevlendirin (Ekrem Dumanlı, Bülent Keneş gibi herhalde) onlar TV izlesin gazete okusun sosyal medyaya dalsın” diyerek nöronlarınızı yormayın mesajı veriyor.

“Elinden geldiğince onlardan uzak durmaya bak. Mesela sizin için terör örgütü demişler, mesela paralel demişler, mesela haşhaşi demişler, mesela sülük demişler. Her denen şeyi üzerinize alırsanız. Ha bunu dedi acaba ben ne desem hatta açıktan açığa yazmasan çizmesen söylemesen bile bunlar nöronlarına çarpıp orada iz bıraktığı zaman korteksine çarpıp böyle hafızana çarpıp orada kaldığı zaman seni rahatsız eder.”

Haşhaşi müritleri beyinlerini kullanabilse zaten FETÖ liderinin ne olduğunu net anlayacaklarını bildiği için, son dönemde ha bire telkinde bulunuyor. Ama kaçınılmaz sona doğru gittiğinin o da farkında. Üst aklı kaybettiğinin, bir mendil gibi kirletilip kenara atıldığının farkında, ömrünün son deminde vaziyeti kurtarma derdinde.  

Aman dikkat

Sapkın görüşlerini İslam’ı kullanarak telkin eden FETÖ elebaşının bu tavrının gereğini elbette Diyanet yapar, yapmalı ama burada gözden kaçırılmaya çalışılan mesele FETÖ’nün kriminal bir örgüt niteliği. Medyanın özellikle dikkat etmesi gereken konuların başında FETÖ’nün yıllar içinde kendi kendine büyüyüp gelişen ve fırsat bulunca da ülkeyi işgale yeltenen kendi başına bir hareket olmadığı, aksine Batı tarafından en başından beri organize edilen, desteklenen ve zamanı geldiğinde kullanılmayı bekleyen bir terör örgütü olduğudur. Bunu her fırsatta dile getirmek gerekir. Aksi durum boşa zaman ve enerji kaybına neden olur.