Pişmiş tavuk Show Haber...

Yeni bir dizi başlarken haber bülteninin saatiyle oynamak alıştığımız bir davranış biçimi oldu. Ancak tekrar bir işi yayınlamak için bülten saati değiştirildiğini de gördük sonunda. Show Tv son 3 haftada bülten saatiyle sık sık oynadı. Son olarak bültenin bitiş saati 19.15 oldu. Haber saatiyle bu kadar sık oynanması bana doğru gelmiyor. 

Hele ki gazetelerin internet sitelerinin video bölümünde yer alan görüntülerin çoğunun Show Haber’den alındığını düşünecek olursak. Türkçede kendi bindiği dalı kesmek diyoruz biz buna...

NTV’deki kavga...

Mehmet Barlas-Emre Kongar arasındaki programlardan gerilimlere alışkındır NTV seyircisi.

Mustafa Karaalioğlu ve Murat Yetkin arasındaki kavganın dili biraz daha sertti Barlas-Kongar kavgasından.

Dünya görüşlerindeki farklılığı biliyoruz ama bu kez kavga meseleye Suruç’taki patlamaya hangi açıdan bakılması konusunda çıktı.

Olayın bütün boyutlarıyla konuşulması mutlak gereklilikti, ağızdan çıkan kelimelere bakınca her iki taraf da bunu istiyor gibi gözüküyor ama ekran önünde iş başka noktalara gitti.

Ahmed Arpat, reyting habercisi olmadığından tansiyonu düşürmeye çalıştı bir süre. Sonra reji müdahale etti reklam arasına gidildi.

Dün sabah baktım bütün internet sitelerinde programın videosu vardı.

Tam bir Türkiye portresi bu. Fikirler çarpışmaları değil ağız dalaşları iş yapar bizim memlekette...

BBC-TRT anlaşması...

TRT, İngiliz yayın kuruluşu BBC’yle 60 saatlik bir program anlaşması imzaladı.

Özellikle belgeseller söz konusu olduğunda BBC en iyi ilk 3 markadan biri dünyadaki.

Bir belgesel için 3 yıl boyunca uğraşmak, aynı yere her mevsim bir kere gitmek, dev bütçeli işler yapmak gibi özellikleri var BBC belgesellerinin.

Kompleksiz davranmak ve iyi ne varsa alıp seyircine izletmek doğru bir karar...