PKK'nýn kurduðu, APO'nun genç ordusu diye anýlan, Yurtsever Devrimci Gençllik-Hareketi (YDG-H) kurucularýndan Kerem Berti, "PKK Ýngilizlerin kurduðu bir örgüttür" itirafýnda bulundu. Ýngiliz Derin Devletinin kuruluþu Chatham House'a gelince; Türkiye'nin bölünmesi tasarýmýný þöyle açýklýyor:
"Türkiye'nin son hali Osmanlý'nýn yýkýldýðý dönemi hatýrlatýyor. PKK'ya özerklik verilmesini tartýþmamalýyýz. Türkler buna mecbur. Anadil, güvenlik birimleri gibi konular gündemin ilk sýrasýnda deðil. Özerk PKK devletinin sýnýrlarý belirlenirse anadil, güvenlik yargý birimleri gibi konular zaten arkadan gelir. PKK Yönetimi Batý'yla benzer görüþlere sahiptir..”
"TC isteneni (PKK'ya özerklik vermek) yapmak zorunda. Yapmazsa uluslararasý hukuk devreye girer. PKK, Batýda artýk resmen tanýnýyor. Türkiye itiraz ederse, yaptýrýmlar gündeme gelir... Hatta yaptýrýmlarýn eþiðindeyiz."
Chatham House, Sevr gibi sýnýr belirlemek peþinde: "Artýk geri adým söz konusu olamaz. Sýnýr çizilmesi, aþamasýndayýz. PKK/YDP/HDP sýnýr çizilmesi koþuluyla bazý tavizler verebilir. Sýnýrlarýn çizilmesi ve bölgenin, 'Kürt Bölgesi' olarak tanýnmasý olmazsa olmazýmýzdýr."
Þimdi PKK kurucusu Öcalan'ýn "Bizim konumuza en akýlcý yaklaþan Ýngiltere'dir. Bazý lordlar, 'sizi destekliyoruz' dediler açýk açýk... Gizli olarak en büyük destek hep Ýngilizlerden gelmiþtir" sözü anlam kazanmýyor mu? (H. Attila Uður, Abdullah Öcalan'ý Nasýl Sorguladým adlý kitabý)
Yörede olan biteni ve de yeni yeni oluþan hal ve gidiþi biraz inceler ve de 'The Economist' gibi Ýngiliz istihbaratýnýn en gözde yayýn kuruluþunda 15 Temmuz darbe giriþiminden önce yayýnlanmýþ bir yazýda ‘Ýslam bombalanarak deðiþtirilemez, yeniden yapýlandýrýlamaz. Ama içeriden deðiþtirilebilir' diyerek bu deðiþimi yapacak kiþiler olarak Sisi ve Fetullah Gülen'i gösteriyordu. Ýngiliz Ýstihbarat Örgütü MI6'nýn yöredeki bazý Kürt oluþumlarý Ýran ve Türkiye'ye yönelik istihbarat çalýþmalarý için kullandýðýný Ýran'da yayýn yapan Tabnak adlý internet sitesi, Kuzey Irak'taki kaynaklarýna dayandýrdýðý haberinde, MI6'nýn Ýran kökenli bazý muhalif Kürtleri, Devrim Muhafýzlarýyla ilgili istihbarat toplamakla görevlendirdiðini duyurdu.
Ayný internet sitesi MI6'nýn Ýran'da gizli bir örgüt kurmaya çalýþtýðýný, Erbil'le Masif Selahaddin arasýndaki bir oteli ve Süleymaniye kentine baðlý Guveyze bölgesini üs olarak kullandýðýný yazdý.
Tabnak adlý Ýran "derin devletinin" internet sitesi, Ýngiliz istihbaratýnýn çeþitli siyasi ve toplumsal birimleri paravan olarak kullanarak Ýran ve Türkiye gibi bölge ülkeleri aleyhine birçok giriþimde bulunduðunu açýk açýk yazdý. Ýngiliz "koca imparatorluðunu" çoktan yitirmiþ, bir ada devleti olmuþsa da eski alýþkanlýklarýndan vazgeçmiyor, ABD'nin silahlý güçlerinden aldýðý destekle at oynatmaya çalýþýyordu.