PKK terör örgütü müdür?

Terör ya da şiddetin resmi bir tanımlaması yok dünyada. Herhangi bir hadiseyi kimin ve hangi amaçla tanımladığına bağlı olarak “hah,” deniyor, “bu şiddet olayıdır.”  Kimi tanımlamalar şiddet yöntemlerine bakarak ortaya konuyor, kimileriyse olayı uygulayanların yandaşı olup olmamaya bağlı. Kendilerine “devrimci” diyenler, “bozuk düzeni değiştirmek için şiddetin vazgeçilmezliğini” savunurlar. Kimileriyse ancak şiddetle haklarını elde edebileceklerine inanırlar. 

Terörü salt şiddet olarak tanımlamak da doğru değil. Kalkıp birine yumruk atmak da şiddet içerir, çoluk çocuk, yaşlı genç demeden önüne geleni kesmek de. Ancak ikincisi şiddetin yanısıra toplumun dehşete kapılmasını, karabasanların üstüne perde perde inmesine de yol açtığından terör sözcüğüne daha bir uygun düşer.

Terör kelimesi ilk kez 1793 tarihinde, Fransa da Şiddetin Egemenliğini kuran Robespierre,tarafında kullanılır; devrime karşı olduğunu söylediği herkesin boynunu vurdurtur.  Ve şöyle der: “Özgürlüğün düşmanlarını şiddet kullanarak yok ettiğiniz zaman, yeni Cumhuriyetin kurucuları olarak haklısınız demektir.” Sonra da kendi boynu vurdurulur ve yarattığı kan gölünde yok olur.

Bu gün gündeme alınmak istenen PKK’nın bir terör örgütü olup olmadığıdır.  Kuruluşundaki amaç terör değil, uyuşturucu ve silah kaçakcılığına muhafızlıktır. Ünlü silah ve uyuşturucu kaçakcısı Behçet Cantürk’ün parasal desteğiyle 27 Kasım 1978’de, Lice’nin Fis köyünde dünyaya gelir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti’ne savaş açtığı tarih 15 Ağustos 1984, Şemdinli ve Eruh ilçelerine düzenlenen baskının gerçekleştiği gündür.  Yani, 1978-84 arası, salt uyşturucu ve silah kaçakcısı bir örgüt olarak, Türkiye’nin dışişleri, mensuplarını öldüren ASALA’nın da kurucusu Behçet Cantürk’ün emirlerini yerine getirir.

Aslına bakarsanız dünyanın her köşesinde terör örgütleriyle silah ve uyuşturucu kaçakcıları arasında bağlantı vardır. Dikkatler teröre odaklanırken perde arkasında kimi siyasilerle uyuşturucu tacirleri, milleti sömürmeyi iş edinmişlerle uşakları  at koşturur dilediğince. Colombia’lı uyuşturucu kaçakcıları- Mafya- İrlanda Kurtuluş Ordusu (IRA) işbirliği bunun en çarpıcı örneklerinden biridir. İspanya’da, Bask terör örgütüyle, “La Paca”, “Son Panya” ve “El Pony” adlı, asıl işleri uyuşturucu ve silah kaçakcılığı olan, sanayiden medyaya kadar her yere el atmış mafya örgütleri arasındaki ilkişki, İspanyol polisince ortaya çıkarılmıştır.

Bakınız, terörizmi sulandıran önüne gelene terörist damgası vuran George W. Bush döneminin, neo-conları, yeni mufazakarlarıdır.  Bunların Türkiye’deki destekçilerini de herkes biliyor artık. Bush’un uşakları, İslama fobisinin mucitleri,olur olmaz kişileri “Gitmo” dedikleri Guanatanamo Körfezindeki ABD üssüne kapatan, 11 Eylül 2001 ikiz kuleler saldırısından sonra alel acele çıkarılan, bireysel özgürlükleri ayaklar altına alan bir yasayla kurulan Anavatan Güvenlik Bakanlığı öyle kişi ve kuruluşlara terör örgütü damgası vurmuştur ki, bu gün PKK’nın terör örgütü olmadığını savunanları bile haklı çıkarabilecek boyuta ulaşmıştır. Bunlar kendi açılarından haklı da olabilirler çünkü terör ögütleri hiçbir zaman “ben terör örgütüyüm” diye değil, “kurtuluş savacısı”, “haksızlıkların önüne çekilmiş çeilk duvar” diye çıkarlar ortaya. Ama sonuçta baş vurdukları yöntem, şiddetin en acımasız örneklerini sergiler.

Son olarak bu gün  aklı başında olduğunu var saydığımız kimileri neden PKK’ya destek verir; bunu da HDP üzerinden yapar sorusuna yanıt aramak.  Bunun bir nedenini milleti güdülecek koyun sürüsü kendileriniyse çoban olarak görmelerinde bulabiliriz. Diğer bir nedense sanayiden medyaya el uzatmış ahtapotların bir türlü doymamasıdır; ne paraya ne güce ne de kana!  Ya da bazılarında narsizmin yani kendini beğenme, kendine aşık olma sapkınlığının doruk yapmasıdır; onlar ne derse doğrudur!  Gerçekse tektir; o da PKK’nın, Kürt’lerle ilgisi olmayan, Marksizim-Leinizm gibi modası geçmiş etiketleri orasına burasına kamuflaj olarak yapıştıran, IŞID’da olduğunca içindeki Avrupa’lı hatta Amerikalı sayısı her geçen gün artarken  Kürt sayısı azaldıkça azalan, yakın bir gelecekte leşi çöplüğe atılacak bir suç/terör örgütüdür!