PKK ve FETÖ gibi Almanya da ‘hayýr’ diyor

Almanya'da üç milyonun üzerinde Türk kökenli vatandaþýmýz var. Bunlarýn önemli bir kýsmý Türk pasaportu da taþýdýklarý için Türkiye seçimlerinde oy kullanma hakkýna sahip. Bu sebeple Türk siyasetçiler, Almanya'da halk oylamasý konulu toplantýlara davet ediliyor. Adalet Bakaný Bekir Bozdað'ýn Almanya'da katýlacaðý böyle bir toplantýnýn otopark yetersiz bahanesiyle iptal edilmesi uzun süredir gergin olan Türk-Alman iliþkilerinin daha da gerilmesine yol açtý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, bardaðý taþýran bu son olay üzerine tepkisini "Sizin þu andaki uygulamalarýnýz geçmiþteki Nazi uygulamalarýndan farklý deðil, bunu böyle biliniz" sözleriyle ifade etti.

Almanya'nýn uydusu çevre AB ülkelerinden gelen tepkiler ise Nazi benzetmesinin ne kadar isabetli olduðunu gösterdi. Avusturya'dan gelen mesaj "AB Türkiye'nin seçim kampanyalarýna engel olmalý" þeklindeydi. Hollandalý aþýrý saðcý Wilders, Türk bakanlarýn 'istenmeyen kiþi' ilan edilmesini istedi. 

AB baþkentlerinden yükselen bu sesler ve Merkel'in suskun kaldýðýna yönelik eleþtiriler, epeydir devam eden Türkiye karþýtlýðýnýn Almanya ve tüm AB için bir iç mesele haline geldiðini de iyice açýða çýkardý.

Avrupa'da 2017 ve 2018'de gerçekleþecek olan seçimlerin ana temasýný Ýslam düþmanlýðý, Türkiye karþýtlýðý, yabancý nefreti, mülteci sorunu gibi konular oluþturuyor. Ve bu baþlýklar bir bütün olarak Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Nazi benzetmesini haklý çýkartacak bir hayaletin Avrupa üzerinde dolaþmakta olduðunu gösteriyor.

Türkiye-Almanya; bu noktaya nasýl gelindi?

Yazsak sayfalar yetmez ama belli baþlýlarýný sýralayalým.

Almanya uzun zamandýr Türkiye'de kimi aktörler ve vakýflar üzerinden örtük faaliyet yürütüyor. Gezi kalkýþmasý sýrasýnda hükümete dayatýlmaya çalýþýlan þartlarýn, Türkiye'de belli bölgelerde yapýlacak yatýrýmlara karþý oluþan örgütlü tepkilerin altýnda Almanya'nýn fonladýðý bazý yapýlar çýktý.

Yine Almanya çok uzun zamandýr açýkça Türkiye'ye karþý tehdit oluþturan terör unsurlarýný ekonomik ve siyasi olarak destekliyor. AP koridorlarýnda PKK elebaþlarýnýn posterleri asýlýyor. Türkiye heyetinin ziyareti sýrasýnda PKK'lýlarýn çadýr kurmasýna izin veriliyor.

AB Türkiye'den, terör saldýrýlarýyla boðuþtuðu bir dönemde Terörle Mücadele Kanunu'nu hafifletmesini isteyebiliyor.

Üstelik bütün bunlar Almanya PKK'yý terör örgütü olarak kabul ettiði halde gerçekleþiyor.

Casusluk davasýndan hüküm giyen Can Dündar, kaçtýktan sonra Alman makamlarýna sýðýnýyor ve Alman Cumhurbaþkaný tarafýndan himaye görüyor.

***

Gelelim 15 Temmuz'a...

Almanya bu hain darbe giriþiminden ancak üç ay sonra, o da kerhen, bir destek ziyaretinde bulundu. 15 Temmuz'un akabinde Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Köln'deki bir toplantýya tele konferans yoluyla baðlanmasý jet bir Anayasa Mahkemesi kararýyla engellendi. Terörist Cemil Bayýk'ýn bir PKK toplantýsýna hitap etmesine ise müsaade edildi.

PKK'lý derneklerin baðýþ adý altýnda para toplamasý Almanya'nýn teröre verdiði desteðin en sýradan olaný.

PKK'lý teröristlere þimdi bir de FETÖ'cüler eklendi. Almanya, týpký PKK ve DHKP-C gibi FETÖ'ye de koruma saðlýyor, Türkiye'nin istediði FETÖ'cüleri iade etmiyor. Üstelik Türkiye'de ajanlýk faaliyetleri yaptýðý gerekçesiyle tutuklu olan Deniz Yücel'in iadesini istiyor.

Yine FETÖ'nün verdiði akýlla DÝTÝB'e yapýlan baskýnlar ve imamlarýn casuslukla suçlanmasý gibi konular zaten Türkiye'nin tahammülünü zorluyordu.

Almanya bu son hareketiyle, Türkiye'deki sistem deðiþikliði konusunda açýkça taraf oldu ve hayýrcý cepheye eklendi.

Almanya niçin mi hayýr diyor?

PKK niçin hayýr diyorsa, FETÖ niçin hayýr diyorsa Almanya da onun için hayýr diyor. Sebepleri bugün Star gazetesinde ayrýntýlý olarak okuyacaksýnýz.

Biz tek cümleyle özetleyelim, 'hayýr' Türkiye'nin hayrýna olmadýðý için týpký PKK ve FETÖ gibi Almanya da hayýrcý.

Çünkü 'evet', Türkiye'nin artýk dýþarýdan yönetilememesi demek.

Çünkü 'evet' daha güçlü bir Türkiye demek.