PKK’lı ‘çiçek çocuk’ için film bitti!

Hem filimci fırıldak PKK sevicileri hem de Cihangir tayfasından bazılarını üzecek bir haber: Kahramanmaraş Nurhak’ta 2 terörist öldürüldü, 1 terörist de yaralı ele geçirildi. Yaralı hainin, Ovacık Başsavcısı Murat Uzun’un şehit edildiği (2012) suikast emrini veren sözde bölge sorumlusu Azad Cüngüş kod adlı terörist Gürbüz Topçu olduğu anlaşıldı. Yıl 2017.

Şimdi filmi biraz geriye, Nisan 2015'e saralım

***

Şehirde bir festival havası... İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 34. İstanbul Film Festivali’nde gösterilmek istenen bir belgesel… Adı Bakur… Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu imzalı belgesel tam bir PKK propagandası... Üstelik, eser işletim belgesi de yok. Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘belgesiz’ belgesele itiraz ediyor ve terör propagandası yapan filmin festival programından çıkarılmasını istiyor. 

Bunu üzerine harekete geçen PKK seviciler yaygara koparıp sansür tartışması başlatıyor, sinema örgütleri açıklama üstüne açıklama yapıyor ve nihayetinde 23 yönetmen festivalden filmini çekiyor.

Star gazetesi de ‘Türkiye teröre karşı mücadele verirken, PKK’lı katillerin propagandasını yapan filmin festivalde ne işi var’ sorusunu yöneltiyor. Gelişmeler üzerineİstanbul Kültürve Sanat VakfıFilm Festivali Yönetmeni Azize Tan (sonradan görevi bıraktı), bir basın toplantısı düzenleyerek festivaldeki tüm yarışma bölümlerinin ve kapanış töreninin iptal edildiğini duyuruyor.

Bitmedi… PKK sevici sinema çevreleri hızını alamayıp Bakur için özel gösterimler düzenliyor, festivalde iptal edilen film birtakım ortamlarda gösteriliyor, hatta yabancı gazetecilere yönelik düzenlenen basın toplantısında ağlaşıp, Türkiye’de baskı ortamı olduğu izlenimiyle anti-Türkiye propagandası yapılıyor. Zaten asıl maksat da böylece hasıl oluyordu.

***

Dağdaki eli kanlı teröristi yere bile tükürmeyen, hamur açan, örgü ören, voleybol oynayan ‘çiçek çocuklar’ olarak gösteren belgesel hakkında tarafsız bir yazıyazmasıiçinözel olarak izletilen Etyen Mahcupyan bile o tarihte, ‘Film apaçık PKK propagandası yapıyor’ diye yazmıştı.

Belgeselde terör örgütünün sözde liderleriyle röportajlara da yer veriliyordu. İşte o filmde ‘artistik’ pozlarla kameraya sırıtanlardan biri de, önceki gün Kahramanmaraş Nurhak’taki çatışmada yaralı ele geçirilen, PKK’li terörist Gürbüz Topçu idi. İşte bunlar, bazılarının ‘çiçek çocuk’, ‘kımızı fularlı masum kız’ masallarıyla yutturmaya çalıştığı, eli silahlı katil sürüsü...

Evet, Hem filimci fırıldak PKK sevicileri hem de ‘imzacı’, ‘bildirirci’ sözüm ona ‘özgürlükçü’ Cihangir tayfasını üzecek haber: Ovacık Başsavcısı Murat Uzun’u şehit eden PKK’lı katil için film bitti!.. Şehit Murat Uzun’un ruhu şad olsun.