Platini buna ne diyecek?

Fenerbahçe, Akhisar karşısında iki farklı görüntü çizdi.. İlk yarıda tanınmayacak kadar kötü, ikinci devrede ise sahada mücadele eden bir takım vardı.

İlk 45 dakikada Ziegler’in auta çıkan vuruşu ve Sow’un biri kalecinin kurtardığı diğeri ise direkten dönüp içeriye giren şutu vardı. 37.dakikadaki bu pozisyonda top üst direkten içeri düşerken kale çizgisinin en az 25 santim içerisindeydi. Ancak yardımcı hakem Mustafa Sönmez bu pozisyonu atlayınca orta hakem Abitoğlu da golü vermedi.

Tribündeki ekranlardan pozisyonun tekrarını izleyen taraftarlar topun tamamının kale çizgisini geçtiğini görünce haklı olarak dakikalarca tepkilerini dile getirdiler. Bu tür pozisyonlar ne yazıkki sıklaşmaya başladı.

Ancak UEFA Başkanı Platini bu tartışmalara son verecek teknoloji için 50 milyon euroluk harcamaya değmez diyerek vazgeçti.. Bu tür gol iptalleri arttıkça oluşacak baskı sonucu bence bu teknoloji mutlak uygulanacaktır. Topun büyük bir süratle direğe çarpıp kale çizgisine düştüğü anda yardımcı hakemin bir karar vermesi gerçekten zor. Çünkü topun kale çizgisini geçip geçmediği ancak teknoloji sonucu belirlenebilir. Hakem gözü ile tespiti mümkün değil..

Ya Sow’un bu golü 0-0 giden maçın son dakikasında yaşansaydı ne olurdu?

Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu’nun yokluğu açıkça belli oluyor. Aykut Kocaman ne yaparsa yapsın bu eksiği bir türlü gideremedi. Lazio karşısında da Emre olmayacağı için bu durum şimdiden büyük bir problem olarak ortada duruyor..

Sakatlıktan kurtulduktan sonra yeniden onbirdeki yerini alan Webo 47’nci dakikada attığı golle yine takımının kurtarıcısı oldu. Ara transferde alınan bir isim ancak bu kadar faydalı olabilir. Hem gol atıyor hem de driplingleri ile rakip ceza alanında boşluklar yaratıyor. Bu oyuncu ile birlikte Sow’u da beğendim.

Akhisar’da ise takımın tek umudu Gekas.. Türkiye’deki 18 resmi maçında 14 golü bulunan Yunanlı oyuncu dün istediği topları alamayınca etkili olamadı.