Politik çöplük ve AK Parti Kongresi

Yüz yıldır tüm hükümetlerin toplam hizmetlerinden kat be kat fazlasını son 13 yılda gerçekleştirmiş olmanın guruyla 5. Olağan kongresini yapıyor AK Parti... 7 Haziran 2015 seçimlerinde demokratik ülkelerde bile az rastlanır yüksek bir oyla, halkın teveccühü kazanarak yine 1. Parti olarak çıktı.

Yelpaze sakallı görüntülü radikal gruplardan tutun, başka dinlerle(!) İslam’ı diyaloğa sokmaya çalışan İzrail dostu Amerikalı hodjasına kadar, ulusalcı, Türkçü, Kürtçü, terörist, Nişantaşı sosyetesi, Komünist, arsız, huysuz, homoseksüel, lezbiyenine kadar. Karısının ısrarı ile kredi kartından hesapsız harcama yapıp sonra ödeyemeyince de evine gelen hacizden AK Parti’yi sorumlu tutan ve bundan dolayı oyunu başka partiye kaydıran vatandaşa kadar hepsi aynı cephede yer aldı. Elbirliği ile terörcü partiye baraj aşırttılar ve ancak 18 milletvekili eksiği ile AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırabildiler. Seçim öncesi gibi birlik oluşturup koalisyon da olmadılar, AK Parti’ye de destek olmadılar ve zorunlu olarak şimdi de erken seçime gidiyoruz.

7 Haziran sonuçları ve 13 yıldır 7/24 durmadan koşan bir hareket olması dolayısıyla da duyulan bakım onarım ihtiyacı gölgesinde gerçekleşecek 5. Büyük Kongre farklı bir önem arz ediyor.

AK Parti’yi, torunun torununa parti mensubiyet mirası bırakacak, tarih yazmış bir hareket olarak yolunda devam sağlaması açısından bu kongre çok önemlidir.

Çok parti ve onları temsil eden politikacılar gelip geçmiştir. Hizmetleriyle hatırlanıp hayırla yâd edileni bir elin parmaklarını geçmez. Geri kalanları politika çöplüğünde metan gazı olup uçup gitmiştir. Bazıları da ebedi iktidarsızlığa mahkûm, tarihlerindeki gibi kavganın ve istikrarsızlığın sembolü olarak kör topal yaşamaktadırlar.

Bu partilerin her kademeden yöneticileri koltukların gücüne aldanıp esas güç olan milleti unutmuşlardır. Milletten gelmelerine rağmen, milletle beraberken hijyen duruşları, yapmacık gülümsemeleri, üstten bakışları samimiyeti kaçırmıştır. Koltukların halkın emaneti ve Allah’ın imtihanı olduğunu unutup, üstün oldukları zannıyla halkı küçük görmeye başlamışlardır... Güçlü iç ve dış odaklara karşı kuzu,millete kurt kesilmişler,  baston yutmuş gibi kibirli dolaşmayı devlet adamlığı zannetmiş bu politik enkazeler.

Bu partilerin horolop şorolop temsilcileri kürsülerde örgüt elemanlarını ala-i vala ile taltif etmeyi ihmal etmediler ama ehliyet, emniyet liyakat ölçülerini dikkate almadan oluşturdukları örgütten de verim alamadılar, sürekli huzursuzluk üreterek bereketi kaçırdılar.

Politika çöplüğündeki bu partilerin yöneticileri bir toplantı programlarken, vatan millet meselelerinden, örgüt mensuplarıyla siyasi manada istişareden çok davetlilere cazip gelecek ikramların neler olabileceği ve ikramın toplantı sürecinin hangi zaman diliminde verilmesi gerektiği üzerinde hassas bir şekilde durmak mecburiyetinde kaldılar. Çünkü, ehliyet, emniyet, liyakat ve samimiyet ölçüleriyle oluşamayan örgüt elemanının katılımdaki önemli motivasyon aracı örgüt ve ülke meselelerinden ziyade ikramlar veya karşılaşacağı üst düzey politik şahsiyetlerden beklentilerdir ve işi bitince usulca çekilir giderler.

Ağlama ve kulis yapmada becerikli cambazların pozisyon kazandığı politik yapılarda hizmet aşkıyla çırpınan onurlu insanlar itelenmiştir. İtlenenlerin motivasyonu kaçmış, sonra,  onlarda ya o cambazlara dönüşmüşler veya küsüp köşelerine çekilmişlerdir.

Politika çöplüğündeki veya ite kaka ayakta duran bu partilerin dibe vurdurduğu ülkeyi ayağa kaldıran AK Parti, yöneticilerinin dava anlayışı ve tecrübesi ile de bahsettiğimiz konularda aynı hatalara düşmeden yoluna devam etmiştir. 5. Olağan kongre dolayısıyla da gerekli muhasebeyi yaparak yoluna durmadan devam edecektir.

Biz de, “hayra motor şerre fren” olma hareketinin Genel Merkez delegesi olarak Ankara Spor Salonunda olup oyumuzu kullanacak ve o muhteşem iklimi soluyacağız..!

Hayırlı olsun...