Portakal orada kal...

Yeni dönemde Fox Tv, Ana Haber’i Fatih Portakal sunacakmış.Kötü karar değil hatta alternatifler içerisinde en doğru karar. Kendi seyircisini yaratmış, muhabirlikten gelme, kamera karşısında en rahat isimlerden biridir Fatih Portakal. Üstelik ATV’de Cem Öğretir, Kanal D’de Serdar Cebe, Show Tv’de Erhan Çelik’in ekranda olduğu bir sezonda seyircinin de yadırgayacağı bir karar değil bu. Ancak beni endişelendiren bir nokta var. Fatih Portakal’ın sabah programları daha çok one man show dediğimiz, haberlere yorum yapılan interaktif programlardı ve Portakal bunu çok iyi yapıyordu. 

Ana haberde Fatih Portakal’a aynı özgürlük tanınacak mı, bu çok mümkün değil. O zaman da Fatih Portakal’ın yaptığı işten tatmin olması, zevk almasının yolu konuşulmalı zira spikervari bir konumlandırma beklenen sonucu vermeyebilir. Fatih Portakal ile Fox Haber yönetminin tüm bunları konuştuğunu umuyorum aksi takdirde iyi bir programcıya yazık olur.

Nebahat Çehre vakası...

Nebahat Çehre’nin Valide Sultan rolü biteli uzun zaman oldu. Eski ilişkileri anlatan birkaç röportaj dışında bir süre sesini soluğunu duymadık Çehre’nin, sonra Hürrem Sultan rolündeki Meryem Uzerli, diziyi terk edip gitti ve Çehre o günden beri susmuyor.

Hadi diziyi bırakıp gitmesini eleştirdi, burada haklı olduğu noktalar var diyelim ama bu bir kere söylenir geçer, her ay bir yere aynı şeyleri söylemek garip bir durum. Şimdi gördük ki Çehre bir adım daha ileri gidip, Meryem Uzerli’nin özel hayatını da eleştirmeye başlamış hatta eski erkek arkadaşını da telefonla aramış falan filan. Son derece gereksiz işler bunlar, bu konuda soru soran muhabirler de, cevap veren Çehre de ayıp ediyor...

Hazır olun...

Gülben Ergen bu ülkede Hülya Avşar’dan sonra haber olma becerisi en kuvvetli isimlerden biridir. Bu sezon Show Tv ekranlarında olacak Gülben Ergen ve o yüzden hepiniz hazır olun bu sene bol bol Gülben Ergen özneli haberler okuyacağız. Başta Haberturk Gazetesi olmak üzere magazin eklerinde, kimi zaman twitter kapışmaları, kimi zaman anneliği, kimi zaman spor yapmasıyla bu sene Gülben Ergen senesi olacak, herkesin haberi olsun. Televizyon pazarlaması dedikleri şeyin bir parçası bu ve genellikle de tutan bir taktik..