Prandelli rezaleti

Başkan Ünal Aysal'a bir sorum var. 'Siz futboldan anlamadığınızı söylediniz. Seçildiğiniz ilk gün yaptığınız basın toplantısında 'ben futboldan anlamıyorum. Ama anlayanlardan oluşan bir kadro oluşturacağım' Futboldan anlamadığınız öylesine belli ki, yanınıza futboldan anlayanları almadığınız da aşikar. Çünkü hiç kimse Prandelli gibi bir hocaya müdahele etmeksizin, bu kadroyu sahaya sürmezdi. Ben Galatasaraylı yönetici olsaydım ve maç öncesi bu kadro ile bu dizilişi görseydim hocanın yakasına yapışırdım. Sneijder'den libero, Melo'dan stoper yapmaya kalktığınız zaman Olcan'ı, Bruma'yı oyuna sokmadığınızda sonucun böyle olacağı bellidir.

Sinyor!.. Galatasaray dünyanın parasını verip, Tarık diye bir oyuncu aldı. Ama sahada yok. Takımınız orta sahası olmadan oynuyor. Dünyada böylesine bir dizilişle sahaya çıkan başka bir takım var mı? Bir başka deyişle deplasmanda İngiltere'de Arsenal'e karşı oynulorsunuz, 3-5-2 gibi özel oyuncular isteyen çok süratli bir savunma gerektiren sistemi sahaya yayıyorsunuz. Arsenal, elini kolunu sallaya sallaya geliyor ve gol buluyor. Savunma kurgusu tamamen bozuk olduğu için, orta sahasız oynadığınızda adam paylaşımı diye bir şey de yok. Welbeck'in ne kadar tehlikeli bir futbolcu olduğunu, futbolla ilgilenen herkes biliyor ama galiba sizin haberiniz yok. İkinci yarıda hatanızdan geri dönmeye çabalıyorsunuz ama gene adam paylaşımında yapılan bir hata sonucu 4. golü yiyorsunuz. Maçın 70. dakikasından sonra sahaya Bruma'yı sürüyorsunuz.

Söyleyecek fazla bir şey yok. Bu maçı Galatasaray kaybetmedi, bu maçı Prandelli kaybetti. Ben Galatasaray'ın bu kadar aciz duruma düştüğü çok az maç izledim hayatımda. 109 yıllık tarihinde böylesine hatalar yapan bir teknik direktörü, ben ilk kez görüyorum. Galatasaray'ın elinde çok iyi bir kadro var. Ama bu kadroyu kullanmayı sahaya sürmeyi bileceksiniz. Bilmiyorsanız, çekip gideceksiniz.

Sayın Ünal Aysal, başkanlıktan ayrıldı. Ama gitmeden önce Prandelli'yi nerden, kim, nasıl Galatasaray'a getirdiğini açıklamak zorundadır. Bir kez daha tekrarlamak istiyorum maçı Galatasaray değil, Prandelli kaybetmiştir. 3 kayıp puan bunun hanesine yazdırılmalı.