Prandelli’ye çilek yoksa!

Galatasaray henüz tat vermiyor. Sebepleri çok; hoca yeni, sorunlar eski. Eleman yok, para yok, Prandelli’ye çilek yok! 4. yıldızın beklendiği sene Galatasaray’ın işi zor.

Ayrıca Sneijder ve Muslera kalıcı mı gidici mi belli değil! Galatasaray’da maddi sıkıntı var. Bir rivayete göre UEFA şöyle demiş; para eden futbolcunu sat borcunu azalt, bütçeni dengele. Başkan Aysal, fiyatını bulursa ikisini de satacakmış. İkinci rivayete göre de Galatasaray Arap dünyasında hisse senedi karşılığı bankalardan 100 milyon dolar kredi arıyormuş. Bulursa ne ala. Bulamazsa 4. yıldız da havada kalır!

Drogba gitti fiyaka bitti. Sabri ve Eboue ile beraber on futbolcunun kampa alınmaması da manidar! Sabri’nin kamp kadrosuna alınmaması Prandelli’nin kararı değil. Mancini’nin raporuna göre hareket ediliyor. Onu yönlendiren de Aysal.. Aysal, Terim’den sonra yeni bir Galatasaray yaratmak istiyor. Onun için de Fatih Terim’in gözü kulağı rolündeki Sabri takımdan uzaklaştırılıyor. Belli ki Galatasaray yola gençlerle ve yerli futbolcularla devam edecek. Pahalı yabancıya paydos!

Bu açıdan baktığımda; Sinan Bolat ve de Muslera kalırsa kalede korku yok. Savunma önce Allah’a sonra Semih’e emanet. Bu defans Avrupa’yı kaldırmaz! Ligde uzun soluklu tutunamaz. Mutlaka iki güçlü isim gerek.

Orta saha için de futbolun iki yönünü oynayan bir ‘ciğer’ gerek o da yok!

Forveti; Melo, Selçuk, Burak, Sneijder, Olcan, Bruma. Gerisi, ötesi, ortası, sağı solu hepsi bu!

Sadece Bruma ve Olcan yeni umutlar olarak takıma katkı sağlayabilir. Bruma çok iyi bir futbolcu olabilir ama sakatlıktan yeni çıktı ve daha çok deneyimsiz. Olcan Adın için ben çok umutluyum. Olcan ve Bruma her iki kanatta da oynayabilecek özellikte. Orta saha onları beslerse Galatasaray geçen seneye kadar olmayan kanatlarıyla bu yıl uçar.

Selçuk, Melo, Bruma, Sneijder,Olcan, Buraklı forvet iş yapar mı?

Bence zor! Moral bozmak istemiyorum ama Trabzonspor çok daha iyi transfer yaptı, eksiklerini giderdi. Beşiktaş ona keza...

Galatasaray 4. yıldızı takmak istiyorsa; Önce; transfer mevsimi bitene kadar transferden umudunu kaybetmeyecek. Sonra; Sneijder ve Muslera’nın akıbetini bekleyecek.

En sonunda da; sabredip genç oyunculardan performans bekleyecek. Ancak; Sneijder ve Muslera kalırsa, savunmanın göbeğine de Prandelli aracılığı ile sağlam bir İtalyan alınırsa, orta sahaya bir dinamo bulunursa umutlar artar.

Bunun için de bütçe gerek! İyi adamı ucuza vermezler... Galatasaray şampiyon olmak istiyorsa kesenin ağzını açacak!

Aksi takdirde bırakın 4. yıldızı, Galatasaray’ın en iyi yeri 4.’lük olur.