Son Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde özellikle önemli iki vurgu vardý. Bir, Münbiç ve Fýrat’ýn doðusu ile Irak sýnýrlarý içindeki terör unsurlarýna yönelik müdahale kararlýlýðý. Ýki, PKK, PYD, YPG, DEAÞ, FETÖ terör örgütlerinin ilk kez “proje örgütler” þeklinde tanýmlanmasýyla proje sahibine suçüstü yapýlmasý. Böylece ne PKK’nýn Kürtlerle, ne FETÖ ve DEAÞ’ýn Ýslam’la ilgisi olduðu vurgulanmýþ.
Taným MGK bildirgesine yeni girse de halkýmýz çoktandýr bunu böyle görüyor, böyle muamele ediyordu zaten. Ki teröre karþý yürütülen mücadeleye milletin en büyük desteðidir bu.
Peki ya bu örgütleri belli bir amaca matuf oluþturan ve kullanan odaklarýn ayný amaçla kurup baþýmýza musallat ettiði proje partiler ne olacak? Onlarla kim nasýl mücadele edecek? 2019’a doðru siyasetin gündemi olarak gördüðümüz ve çoðu kez partiler arasý polemiklermiþ gibi yorumladýðýmýz kasýtlý söylem saldýrýlarýyla nasýl mücadele edeceðiz?
2014’teki Cumhurbaþkaný seçimleri öncesinde saldýrýlar en az iki-üç yýl öncesinde baþlamýþtý, hatýrlayýn. PKK’nýn Türkiye’ye zarar verme potansiyelini artýrmak isteyenler PKK’yý öyle çok ziyaret ediyordu ki Kandil Brüksel kadar popülerdi. ABD, Erdoðan’ý kuþatmak için 7 Þubat’ta MÝT müsteþarýný gözaltýna almaya kalkmýþtý FETÖ görünümüyle. Sonrasý çorap söküðüydü zaten; Gezi, 17-25 Aralýk, Kobani, hendek terörü ve 15 Temmuz…
Suriye’de o tarihlerde PKK’nýn adý PYD-YPG idi. Sonra ABD’nin talimatýyla SDG oldu PKK. Þimdilerde Sincar’a kaçan PKK’ya YPÞ diyor ve dünya bu yalana inansýn istiyorlar.
PKK’nýn kýlýk deðiþtirmesi gibi siyasi alanda da oldu benzeri bir deðiþim. BDP geri plana alýnýrken plan-proje gereði özerklik ilan edilecek bölgeler için DBP var edildi. HDP Türkiye’yi temsil iddiasýyla kuruldu. Bugünlerde CHP’li Özgür Özel’in dediði gibi HDP’nin gökkuþaðý gibi renkli ve çoðulcu olduðu iddia edildi. Kürt taban üzerine, seçimlerde en fazla 0,03 gibi oylar alan partilerin temsilcileri yapýþtýrýlmýþtý oysa.
Böylece marjinal-kriminal yapý ve kiþilerin merkeze taþýndýðý, kantinde konuþamayacak çapta isimlerin Meclis kürsüsünde saçmaladýðý bir durumla da zorlandý Türkiye. Bugün HDP’den seçilen kimi isimlerin terörden yargýlanmasýnýn ve vekilliðinin düþürülmesinin ardýnda siyasi kamuflaj projesinin gün ýþýðýna dayanamamasý gibi bir gerçek de vardýr.
Benzeri bir siyasi çalýþmanýn CHP’de yapýldýðý da gözlemleniyor. Deniz Baykal’ýn FETÖ’nün kaset kumpasýyla CHP genel baþkanlýk koltuðunu Kemal Kýlýçdaroðlu’na býraktýðý 22 Mayýs 2010 tarihinden beridir, CHP o eski CHP deðil.
2010 öncesinde Kemalizm adýna ve siyasi miras gereði demokratik deðiþime direnen CHP halkýn oyuyla iktidar olmak yerine iktidarýn kendisine darbeyle teslim edilmesini bekleyen bir partiydi. Kýlýçdaroðlu’nun genel baþkan yapýldýðý günden bu yana ise bir yandan “Mustafa Kemal’in askerleri” olma pozisyonu reddedilirken bir yandan da defedildiði günlere kadar yeni vesayet odaðý olarak ortaya çýkan FETÖ yedeðinde iktidara yanaþma stratejisi izledi CHP.
Post-Kemalist dönem CHP için FETÖ hizmetinde olunan ve “birlikte iyi salladýk” söyleminde vücut bulduðu gibi PKK ve diðer terör örgütlerine arka çýkma dönemi oldu. Topluma yaklaþýyor gibi görünen ama aslýnda marjinalleþen, iktidara talip olunan ama aslýnda kaldýrým taþý söküp polise atmayý siyasi eylem zanneden bir anlayýþ hakim kýlýndý CHP’de.
Ve bütün bu süreçte Kemal Kýlýçdaroðlu liderliðindeki CHP, FETÖ’yü hiç karþýsýna almadý. Bilakis millet ve devlet tarafýndan def edildiði yerde FETÖ’nün ruhu bu kez CHP görünümüyle aramýzda vücut buldu. FETÖ’nün tezleri ve söylemleri, FETÖ’nün operasyonlarýnda rol almýþ isimler Kemalist seçmenin oyuyla CHP sýralarýndan milletvekili yapýldýðý için CHP sözcülerince dillendiriliyor artýk.
Geriye dönüp uzun bir liste çýkarabilirim, FETÖ-CHP aðýz/eylem birliðini ortaya dökmek için. Ama anlatmaya da gerek yok, görüyorsunuz. Noktayý þununla koyayým ama: Kýlýçdaroðlu’nun seslendirdiði “Erdoðan FETÖ’nün siyasi ayaðýdýr” söylemi Kýlýçdaroðlu’nun deðildir.