Propolis kovandan fışkıran sağlık

Propolis reçineli ve mum kıvamında olan, arılar tarafından belli bitkilerin ve ağaçlarından toplanan bir madde. Propolis arılar tarafından kovandaki çatlakların kapatılması, uçuş deliğinin daraltılması ve kovanın virüslerden korunması amacıyla kullanılmaktadır. Propolis uçucu yağ, fenolik bileşikler, polen, vitamin ve mineralleri içerir.

Uçuk virüsünü yok ediyor

Propolisin antimikrobiyal özellikleri olduğunu bildiren araştırmalar; bazı hastalıklardan korunmada ya da tedavide etkin olabileceği düşüncesini kuvvetlendirmiştir. Özellikle diş eti iltihaplanmasındaki mikroorganizmaların üremesinin engellemesinde önemli rol oynayan propolisin, uçuğu olan birçok hastada da virüslerin yok edilmesinde yardımcı olan bir arı ürünü olarak sağlığa katkıları belirlenmiştir.

Propolisin en önemli özelliğinden biri de ülsere neden olduğu belirlenen helikobakter pylori enfeksiyonunu engelleyip, bu mikrobun mide-bağırsak sisteminde üremesini de baskılamaktadır. Propolis kırmızı kan hücrelerinin çoğalması ve serbest radikal dediğimiz hücre ölümüne neden olan, kanseri tetikleyen ajanlarla mücadeleyi artırıcı etki sağlayabilmektedir. 

Arı ürünleriyle kullanılmalı

Propolis tek başına değil; diğer arı ürünleri olan bal, polen, arı sütü ile karıştırılarak gerek çocuklara özel gerekse yetişkinler için formüle edilerek farklı alanlarda da kullanabileceğimiz ürünler şeklinde formule ediliyor. Propolis ve arı ürünleri vücudunuzda hiçbir toksik etki göstermeyeceğinden yaşam boyu kullanabilirsiniz.