PSV Eindhoven taraftarına ve Geert Wilders'a açık mektup

Bay Geert Wilders;

Hollanda’da aşırı sağcı bir siyasetçi olduğunuzu biliyorum. Bir video yayınlamış, Avrupalıların içinden geçirdiği fakat söyleyemediği şeyleri bu videoda sıralamışsınız. Türklere hitap ettiğiniz bu videoyu izlerken kızamadık. Sadece yeni dünya düzenini doğru okuyamamanıza üzüldük. Çünkü artık ne Avrupa sandığınız şey gerçek Avrupa, ne de Türkiye sandığınız şey gerçek Türkiye.

Kendi ülkenizde bile fikirleriniz çok ciddi bir karşılık bulamadığı halde sizin gibi düşünen Avrupalılara bir cevap olsun diye cümlelerinizi tek tek cevaplayacağım.

Demişsiniz ki;

Hükumetiniz sizin bir gün Avrupa Birliği üyesi olacağınıza inanmanızı sağlayarak sizi kandırıyor.

Tam tersi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan defalarca Avrupa Birliği’ne hitaben, “Oyalamayı bırakın, yeni fasılları açacaksanız açın, açmayacaksanız da bunu açık açık söyleyin” diyerek Avrupa’nın iki yüzlülüğünü her iki yüzüne birden vurmuştur. Halkına hitaben de konuyla ilgili her konuşmasında “Biz Avrupa Birliği normlarını yakalayalım, hatta geçelim, onlar ister alsınlar, ister almasınlar” diye konuşmuştur.

Bunu unutun. Siz Avrupalı değilsiniz. Ve hiçbir zaman olmayacaksınız. Türkiye gibi bir İslam Devleti Avrupa'nın bir parçası olamaz.

Yaşlanan, krizle boğuşan bir Avrupa’nın Türkiye gibi dinamik ve genç bir ülkeye olan ihtiyacı Türkiye’nin Avrupa’ya ihtiyacından çok daha ötedir. Avrupa Birliği Türkiye için 50 yıllık bir maceradır. Bugün bu macera için hala çaba gösteriyorsak, bu 50 yıllık çaba boşa gitmesin diyedir.

Avrupanın savunduğu tüm değerler - özgürlük, demokrasi, insan hakları - İslam ile uyumsuzdur.

Avrupa’nın savunduğu değerleri, demokrasiyi ve insan haklarını Kuzey Afrika’daki masum ve mahzun coğrafyaları sömürgeleştirirken görmüştük. Şimdi ise Suriye’li sığınmacılara yaklaşımınızdan, çocuğuyla birlikte ölümden kaçan yaşlı adama attığınız tekmeden ve “500 sığınmacı alırız, onları da hristiyan olanlardan alırız” şeklindeki aşağılık ayrıştırmacılığınızdan gördük. Şu bir gerçek ki sizin değerlerinizi İslam ile uyumsuz olduğu konusunda %100 haklısınız. Gerçek İslam değerlerini yakalayabilmesi için Avrupa’nın yüzlerce kriter sağlaması, yüzlerce fasıldan geçmesi gerek...

Türkiye, tehlikeli bir islamcı olup İslam bayrağını taşıyan Erdoğan için oy kullanmış bulunmaktadır. Daha fazla İslam istemiyoruz, azalmasını istiyoruz. Bu nedenle Türkiye, bizden uzak dur. Seni burada istemiyoruz.

Türkiye her yönüyle eleştirilebilir, her yaptığı tartışılabilir. Ama tüm Avrupa ülkelerinin aldığının tam 10 katı mülteciye kapılarını hesap-kitap yapmadan açan Türkiye en azından Avrupa Birliği’nin tutumu gibi iki yüzlü bir yaklaşım sergilememiş ve her yerde aynı Türkiye olmuştur.

Esas biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak Avrupa Birliği’nden bir şey istiyoruz. Kararını ver. Dürüst ol. İki yüzlülüğü bırak ve o gün rüzgar ne yönden eserse, menfaatler neyi gerektirirse o doğrultuda davranmayı bırak.

Ha bir de Bay Wilders; şu sürekli dem vurduğunuz Avrupa’nın savunduğu değerleri, özgürlük, insan hakları ve demokrasiye bir de  sizin ülkenizin yani Hollanda’nın PSV Eindhoven takımı taraftarlarını bir başka Avrupa ülkesi İspanya’da yaptıkları olaylar üzerinden bakalım mı? Gerçi yüzünüzün kızaracağını, utanacağınızı pek sanmıyorum ama belki biraz vicdan kırıntısı kalmıştır.

Tekrar hatırlatıyorum, ne Avrupa, sizin olduğunuzu sandığınız Avrupa’dır, ne de Türkiye sizin olduğunu sandığınız Türkiye’dir.

Bitmesin istediğiniz o rüyadan artık uyanın, zira güneş “Doğu’dan” doğmaya başladı bile...