Puanı Cim-Bom değil Hamza verdi

Hamza, hala Akhisar’dan Galatasaray’a gelememiş. Türkiye liginde top oynayan Galatasaray, önce gol yememeyi değil atmayı düşünür.  Hamza, dün akşam bir ucube kadro ile çıktı sahaya. Forvetsiz ve kalabalık bir savunmayla... Ancak savunmanın sağlam durmasını sağlayacak orta saha, Bilal’e emanetti. Bilal ise Galatasaray’ın topçusu değil...

Melo’nun lisansını çıkartmak en fazla 1 saat sürer. Ama gelin görün ki, Galatasaray bu lisansı çıkartamadı. Ve orta saha sadece Selçuk’a kaldı. İlk yarıda Sivasspor, orta sahayı çok rahat geçti. Sabri’nin kanadını otoyola çevirdi ve 1 gol buldu. Burak’ın ikinci yarı başında oyuna girmesiyle Galatasaray toparlandı. Hatta Burak, maçın gidişini değiştirdi. Attığı golden sonra Galatasaray açılmaya ve maça ortak olmaya başladı. Ancak orta sahanın forvete destek verememesi Sarı-Kırmızılılar’ı gol yollarında çok zorladı. Galatasaray Podolski ile sadece beraberliği yakaladı ama galibiyeti bulamadı.

Sarı-Kırmızılı takımın hemen transfer yapması lazım... Yarın Melo’nun lisansı çıkartılmalı.. Sağ kanada Sabri’nin yerine bir savunmacı alınmalı. Ve Burak’a da alternatif bir forvet getirilsin.

Bu üç transfer olmadığı taktirde Galatasaray’in işi gerçekten çok zor.

Bu arada Muslera hatalı bir gol yedi. Ancak Muslera’nın hata yapma hakkı var. Geçen yıl takımı neredeyse tek başına şampiyon yaptı ve 500 küsur dakika gol yemeden kalesini korudu. Galatasaray Yönetim Kurulu, Hamza’nın tercihleri doğrultusunda transfer yaptı. Bilal’in Galatasaray’ın futbolcusu olmadığı daha ilk maçta belli oldu. Sabri’nin ise bırakın yetenek ve beceriyi, morali yeterli değil. Taraftarın haklı olarak Sabri’yi eleştirmesi sonucu sahada sahada dizleri titriyor. Hata yapmamak için bu kadar çabalayan bir futbolcu, aşikar hata yapıyor.

Uzun lafın kısası Galatasaray, Hamza’nın sahaya çıkardığı kadro nedeniyle galibiyeti haketmemişti. Sarı-Kırmızılılar puanı Sivas’a değil Hamza’ya bıraktı.