Rahat galibiyet

Fenerbahçe galip gelmesine rağmen, ortaya koymuş olduğu futbolla tat vermedi. “Pozisyonu olmayan” gollerle maçı Fernandao ve Van Persie ile noktalayarak, 3 puanı alan oldu. Fernandao’nun ilk yarıda kaleye giden şutunda, Sezgin’in ceza sahası içinde açık koluyla topun birleşmesi, yeni kurala göre penaltı, maçın hakemine göre ise değildi. Daha sonrasında maçın ilk yarı bitimine yakın, hakem Alper Ulusoy’un yarattığı penaltıyı Fernandao gole çevirdi ve ilk yarıda Fener soyunma odasına galip gitti.

Maçın hakemi, ne yazık ki eleştirilere göğüs germek zorunda kalacak. Ben böylesine hakem kararlarını anlamıyorum. Olan penaltıyı verme... Olmayanı verince, bunun adı çifte standart, yani yanlış kararlar demektir! Eskişehirli Alparslan ikinci yarıda ikinci sarı karttan kırmızı görerek oyun dışı kaldı. Bir kez daha hakem Alper Ulusoy sahnedeydi. Faul yapan Mehmet Topal’dı. Oyundan atılan ise hiçbir günahı olmayan Alparslan oldu. İzleyenlere sormak isterim: Bu nasıl hakemliktir Allah aşkına?! Metin Şentürk maçı idare etmiş olsaydı, vallahi de billahi de daha gerçekçi kararlar veren olurdu!

Ben Kjaer’i çok beğendim. Oyuna Ozan Tufan’ın yerine giren Van Persie de üçüncü Fenerbançe golünü atarak kısa dönemde adına yakışır bir görüntü vermiş oldu. Bana göre Fenerbahçe gollerinde “pozisyon olarak” gole ulaşılan bir tek bu görüntü vardı.

Eskişehir maçın hemen başında Engin ile biraz Fener’i zorlar gözüktü. Onun dışında hücumda etkili olmakta, poziyon üretmekte yoksun kaldı. Böyle de olunca, kendi evinde seyircisinin önünde bir kez daha kaybeden oldu.

Fenerbahçe için Eskişehir deplasmanı zor gibi görünüyordu. Fenerbahçe kötü oynadığı bir maçta 3 puanı, gardı düşen rakibi karşısında 3 golle alarak, şampiyonluktaki iddiasını sürdürdü.