Eðitimi, uzmanlýk alaný olarak konuþmayý erbabýna býrakýyoruz. Fakat toplumlarýn tekâmülü baðlamýnda 'eðitimi' konuþmaya cüret etmekten de vazgeçmiyoruz. Keþke herkes, toplumun taleplerine ve sorunlarýna iþaret edecek þekilde eðitimi sürekli gündeminde tutsa.
Müslümanca yaþamayý teklif etmeyi hayat gayesi yapmýþ olanlar için eðitim, hayatýn ta kendisi desek yanlýþ olmaz. Eðitimi, bir ideolojinin aparatý yapmayý tercih etmeyeceðimiz gibi, herhangi bir alanýn da eðitimden uzak olabileceðini düþünemeyiz. Peygamber Efendimizin (as) hangi uygulamasý eðitimin dýþýnda sayýlabilir ki!
Dolayýsýyla formatlara iliþkin teknik yaklaþýmlar için baþka kültürlerden zaruret miktarý istifade edilebilirse de Müslüman toplum için eðitim, amacý-usulü, bütün boyutlarýyla varoluþsal bir özgüllük konusudur.
Müslüman idrakimiz derinleþtikçe bütün yollarýn eðitimden geçtiðini anlayacak, eðitime 'milli namus' anlamýný yükleyeceðiz. Bu toplum adýna 'sancý duyan' hangi insan eðitimi dert etmedi ki biz etmeyelim.
Eðer yaptýklarýnýzla düþmanlarýnýza rahatsýzlýk veriyorsanýz bilin ki doðru yoldasýnýz. Yaptýklarýnýzý gönül rahatlýðý içinde yapmaya devam edebilirsiniz.
Sultan Abdülhamid, bir þeye karar vermeden önce yabancý sefirlerin nabzýný yoklarmýþ. Yabancýlar Sultan'ýn yapacaðý þeyin güzel bir þey olduðunu söylerse onu yapmaz, karþý çýkarlarsa kararýný uygulamaya koyarmýþ. Sultan Abdülhamid, Avrupalýlarýn Osmanlý lehine olacak þeylerden rahatsýzlýk duyacaðýný bildiði için onlarý rahatsýz eden þeylerin aslýnda Osmanlý'nýn faydasýna olduðunu bilirmiþ.
Alman Deutsche Welle, Türkçe yayýn yaptýðý internet sitesinde Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý'nýn Hafýzlýk Eðitimi Projesi hakkýnda tepkilerini dile getiren bir haber yayýnladý. Haberden, bu projenin Batýlýlarý ne kadar rahatsýz ettiðini anlamak mümkün.
Eðer onlar bir þeyden rahatsýzlýk duyuyorlarsa biliriz ki bu, ülkemizin ve Müslümanlarýn faydasýnadýr.
Peki, niye rahatsýz oluyorlar?
Çünkü onlar bizim milletimizin eðitim programýný hazýrlamaya alýþmýþlar. Kendilerini adeta bu milletin efendisi olarak görmüþler. Bir köle nasýl ki efendisinden habersiz ve izinsiz bir þey yapamazsa onlar da istiyorlar ki biz de onlardan habersiz ve izinsiz bir þey yapmayalým.
Ýstiyorlar ki gençlerimizin kültür kodlarýyla istedikleri gibi oynayabilsinler. Onlarý kendi din ve kültürlerinden olabildiðince uzaklaþtýrsýnlar. Kendi köklerine, deðerlerine ve kutsallarýna yabancý nesiller yetiþsin.
Yüz yýldýr uðrunda çaba gösterdikleri amaçlarýn tam tersi istikametinde yapýlan projeler onlarý rahatsýz ediyor, korkutuyor. Geçmiþiyle barýþýk, kutsallarýna sahip çýkan, kültürel deðerlerini yücelten bir gençlik onlarýn en büyük korkusu.
Onlar bu aziz milletimizi, baðrýmýza adeta bir hançer gibi sapladýklarý yabancý okullarla zehirlediler. Bu milletin gençliðine dinsizlik ve ahlaksýzlýk zehrini yabancý okullar sayesinde verdiler. Yabancý okullarda yetiþtirdikleri insanlarla bu milletin çanýna ot týkadýlar.
Þimdi yine eskisi gibi bu milletin gençleri, kendi hedefleri istikametinde þekillendirilmiþ bilgilerle yetiþsin istiyorlar. Bu sebeple arzularýna ulaþmalarýna engel olacak eðitim politikalarý onlarý rahatsýz ediyor.
Hiç kusura bakmasýnlar, onlara rahatsýzlýk verdiðimiz için memnunuz! Daha çok rahatsýzlýk duyacaklarý projelerin hayata geçirileceðinden de hiç þüpheleri olmasýn. Çünkü bu devletin baþýnda milletiyle, diniyle, kültürüyle barýþýk insanlar var artýk.
Bir zamanlar kendi elleriyle þekillendirdikleri insanlarýn devri bitti. Bilinçli, þuurlu, neyin ne olduðunun farkýnda olan, kadim bir medeniyete sahip, dünya dengelerini deðiþtirebilecek güç ve birikime sahip insanlar var artýk devletin karar mercilerinde.
Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý'nýn Alman Deutsche Welle'ye verdiði cevapta dediði gibi deriz: Elhamdülillah!
Elhamdülillah, bu topraklarda artýk düþmanlarýmýzý rahatsýz edecek projelere imza atýlýyor.
Elhamdülillah, bu millet artýk kendi eðitim programlarýný ve projelerini hayata geçiriyor.
Elhamdülillah, binlerce elhamdülillah...