Rahşan’ınki af değil yargısız infazdı!

28 Şubat’taki post modern darbeye karşı direnen küçük de olsa bir duyarlı medya grubu vardı. 

Darbeye karşı direnen duyarlı medya içindeki haftalık haber dergisi Yörünge’nin yayın yönetmenliğini yapıyordum. 

Telefonlarımın dinlendiğini ve zaman zaman de fiziki takibe maruz kaldığımı sonraları bizzat dinleme işini yapanların birinden öğrendim. 

Söylediğine göre duyarlı medya ile ilgili uzun listenin birinci sırasında Abdurrahman Dilipak ikinci sırasında benim adım varmış!   

*** 

Normalde basılan her nüsha için 3 adet direk matbaadan derlemeye giderdi. 

28 Şubat sürecinde bu sayı 5’e çıkmıştı. Sonradan öğreniyoruz ki ilave iki sayıdan biri bizi takiple görevlendirilmiş ordudan bir subaya bir diğeri de yine bizi özellikle takip eden bir savcıya gönderiliyormuş. 

Hatta zaman zaman bir savcı arar herhangi bir yazıdan ne kastettiğimizi sorardı. Biz ne dersek diyelim o yazı hakkında da aleyhimize dava açılırdı.

Rahmetli Ömer Lütfü Mete de Cenk Yaman müstear ismiyle darbecilere karşı sert yazılar kaleme alırdı. Onun aleyhine açılan davaları da isim müstear olduğu için ben üstlenmiştim. 

Hülasa, 28 Şubat sürecinde aleyhimde hayli dava vardı.   

*** 

Bu davaların kimi soruşturma sürecinde kimileri de 4454 sayılı ve daha sonra Rahşan Affı diye meşhur olan 4616 sayılı ‘Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası’yla düştü. 

Aslına bakılırsa düşmedi, bizi yargılamadan mahkum ettiler.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden gelen yazıda, davamızın ertelendiği ama 3 yıl içinde benzer bir dava açılırsa ertelenen dava dosyalarının yeniden açılacağı bildiriliyordu. 

Yani yargı bize, dolaylı olarak suçlu muamelesi yapıyor ve bizi 3 yıl darbeciler aleyhine yazı yazmamaya mahkum ediyordu.

Hukuk işlese bu davalardan beraat edeceğimiz bilindiği için süreç, bizi affetmiş gibi yaparak yargısız infaz uyguluyordu.   

*** 

Allah’tan bin yıl sürecek denen süreç 2002’de akamete uğramış, 2010’daki anayasa değişikliğiyle süreci besleyen yasal yollar tıkanmış, 2016 referandumuyla vesayet sistemi bütünüyle ortadan kalkmış, 15 Temmuz’da da milletimiz tarafından, darbecilere unutamayacakları bir ders verilmiştir. 

MHP’nin meclise verdiği af teklifi ve Rahşan Affı tartışmaları vesilesiyle bunları hatırladım. 

MHP’in teklifiyle ilgili düşüncelerimi sonraya saklıyorum.