Rakip ciddiye alınmalı

Bursaspor dün akşam bu sezonki ilk ciddi sınavında, sıradan bir görüntü çizdi. Voyvodina, daha evvelki maç trafiğinden geldiği için, form tutmuş, kaliteli bir takım olduğunu; ilk yarıda oynadığı süratli oyunla ortaya koydu. Ama Bursaspor hakikaten takım olma yolunda önemli adımlar atmış olmanın rahatlığı ile rakip kim olursa olsun futbol oynamaya çalışıyor. Voyvodina maçında da ilk yarı rakip hücumlarını karşılar görüntüsü içinde olsa da; korakor yaptığı mücadelelerden hep galip çıkmayı başardı. Savunma; Şener ve Taiwo ile çok açık vermedi. Tecrübeli İbrahim’in yanında Cibella rahat oyunuyla dikkat çekti. Ama asıl iş bence onların önünde oynayan Şamil’deydi. Savunmasını rahatlattı; orta sahadaki arkadaşlarının kademesine girdi ve pas yanlışı yapmadı. Dolayısıyla Batalla gibi teknik bir futbolcu da bu rahatlıkta kalitesini konuşturdu ve penaltı vuruşuyla deplasmanda Bursaspor’u öne geçirdi. İki takım da futbol adına ilk yarıda güzel mücadele ortaya koydu. Ama daha kaliteli ayaklara sahip olan Bursaspor avantaj yakaladı.

İkinci yarıda futbolun hızı kesildi. Sebep, Bursaspor’un avantajını korumak adına ataklara daha yavaş çıkması, çıkarken garanti pas yapması ve rakip savunmanın yerini almasına zaman bırakmasıydı. Seri bir takım olan Voyvodina bu yavaş oyun karşısında temposunu kaybetti. Oyunu yavaşladı. Ama pozisyon bulamamasına rağmen, kaleci Frey’in büyük hatalarından önce beraberlik, sonra da galibiyet golüne kavuştu Voyvodina. 

Geriye düşünce yeniden uyanan Bursaspor, oyunu hızlandırdığı bir dönemde duran top organizasyonu sonrası Taiwo ile yine avantajlı skoru yakaladı.

Şamil kusursuz oynadı. Batalla ve Belluschi, Şamil’in de yardımıyla rahat oynadılar. Solda Taiwo gol attı ama etkisizdi.

Bursaspor ikinci maçı çok ciddiye almalı ve iyi hazırlanmalıdır. Voyvodina seri bir takım olmasına rağmen Bursaspor’a rakip olacak güçte değildir. Yine de Avrupa kupalarında her rakip ciddiye alınmalı ve dikkatli olunmalıdır.