Ramazan Aslan

Bu yazıda ismi geçen şahıs tamamıyla gerçektir…

Merhaba,

 

                         1415265177_ramazan-aslan-merhaba-otel.jpg

Tahta bavulunu sımsıkı kavradı, terleyen avuçlarında çıkacağı yolculuğun sırrı saklıydı. Düşüncelere daldı… arabaların yolları kovaladığı gibi art arda sıralandı hüzünleri, umutları, geride bıraktıkları; annesi, babası…

   1415265294_ramazan-aslan.jpg

Küçük bir çocuğun; umudunu, yüreğini, geçmişini, geleceğini koyduğu tahta bir bavuldan başka hiçbir şeyi yoktu. Otobüs karanlıklara karıştı dağlar, denizler, virajlarla kıvrılan yollar, bir damla yaş dokundu oturduğu koltuktaki otobüsün camına… gözünü açtığında Alanya’daydı artık ve gelecek güzel günlerin sevinci, haklı gururu, onurlu yaşam mücadelesinin, alın terinin, inancın serüveni başlıyordu.

Özünü, sözünü,  geldiği yolları, yaşadıklarını hiç ama hiç unutmadı o tahta bavullu minik çocuğun ismi Ramazan Aslan’dı…

   1415226754_aslan-ailesi.gif

Allah’ın insanoğluna sunduğu en ufak ayrıntıları değerlendirdi. Hep şükretti, hamdolsun dedi. Tılsımı çok çalışmak, dürüst olmak, verdiği sözleri tutmak ve inanmak oldu. İnsanın başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığına inanarak saygınlığın değerini yüreğinde taşıdı. Sevgili, saygılı, dürüst ve ilkeli bir şekilde ailesi, çalışanları ve topluma değer katan paha biçilmez bir başarı öyküsünü bizlerle paylaştı. Yapmak için yola koyuldu, bulduğu her şeye artı değer katmasını bildi. İnsana, doğaya, emeğe, işine, ülkesine, dünyaya inandığı her şeye… sebat ve sabır gösterdi, zorlu hayat sınavında ben yok biz varızın zaferini paylaştı. Emekle, alın teriyle büyük bir özveri ve gayretle bulunduğu yere gelenin kalıcı olacağını gösterdi. Biz yolumuzdayız biz başardık biz başaracağız…

   1415227065_aska-sosyal-sorumluluk.jpg

Aslında sadece turizm sektöründe çalışanlar için değil ülkemizin farklı kesimlerinden bir çok genç insan için rol model oldu.  Hem yurtiçi hem yurtdışında başardıklarıyla saygı uyandıran, gittiği her yerde alkışları hak eden her şeyden de önemlisi gönülleri kazanmasını bilen mütevazı kişiliğiyle gönüllere taht kuran bir isim Ramazan Aslan.

   1415272626_ramazan-aslan-alper-tekbas.jpg

Öylesine güzel bir enerjisi var ki 7 den 70’e onu tanıyan tanımayan herkesin başarılarının devam etmesi için dua ettiği bir insan. Söz uçar yazı kalır iki cihanda diyerek moral ve motivasyon timsali, ne oldum değil ne olacağız diyerek kim olduğunu, nereden geldiğini, özünü, nerede olduğunu, nereye gideceğini ve daha yapacak çok şeyi olduğunu bilen güzel insan…

    1415226964_aska-zaman.jpg

Adıyaman Kahta’da Merhaba demişti hayata şimdi tüm dünyaya yürekten Merhaba diyerek ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında…

Geri gelmeyen zamanın değerini bilerek ileriye baktı ve ayakları yere sağlam basan tutarlı adımlarla ilerlemesini bildi.

Otelcilikte Gelişimin ve Değişimin Örnek İsmi Ramazan Aslan

Dünya çapında yada ülkesel bir marka için güçlü bir senaryo, hafızlara kazınacak bir efsane gibi kurulumundan markanın bilinirliğine yaygınlaşmasında etkisi olan temalar kullanılır.  Taklit, uydurma, hayal ürünü yada başkasına ait olan bir şey değil kendi mücadelesi, kendi gerçekleri kurduğu Aska Hotels’in kendi başarı hikayesini oluşturdu. Aska Hotels markasının arkasında duran Ramazan Aslan’ın hayata bakışı, yaşam felsefesi, ilkeleriyle yarınlara ilerleyen hedeflerini kurumsal bir marka, konsept otelcilik anlayışı, insan kaynakları ve örnek otel çalışanlarıyla yarınlara ilerleyen bir otel markası. Gücünü insan kaynağından alan çalışanıyla, yöneticisiyle, misafiriyle bütünleşen bir otelcilik anlayışı…

    1415226791_otel-3.jpg

Akdeniz Çanağında En çok Tercih edilen Aile Oteli Olma Yolunda

Aska Lara Resort & SPA Elegant Luxury

   1415265542_wetn-wild.jpg

2014 yılında hizmete açılan Aska Lara Resort & SPA Elegant Luxury  bir gelenin defalarca tercih edeceği, dostlarına yakınlarına memnuniyetle tavsiye edeceği, ailelerin en çok sevdiği Wet’n Wild Tema Parkıyla da çocukların hayal dünyasını yaşatan bir otel olacağından eminim.

          1415227004_ramazan-aslan-salih-cene.jpg

Ahde Vefası Şiarı oldu

11 yaşında ilk işe başladığı Adıyaman Kahta’da Merhaba Otelinin Genel Müdürü olan Salih Çene’nin 2014 yılının Kasım ayında Meksika’da Dünya SKAL Başkanı seçildiği törende omuz omuza yanında olan isim oldu Ramazan Aslan.  Küçüğünden büyüğüne insana ve dostluğa verdiği değeri Ramazan Aslan’a yakışanı yaparak geldiği yeri daha gideceği yolu ne kadar hak ettiğini bir kez daha yaşatarak gösterdi bizlere.

   1415227113_ramazan-aslan-alper-tekbas.gif

Alçak gönüllü dev adam “Turizmin kökü mazide olan atisi”  Ramazan Aslan…

Geçtiğimiz yıllarda Ramazan Aslan ile yaptığım Röportajdan…

Ramazan Aslan’dan geçmiş zamanın imbiğinden süzülüp gelen her biri inci tanesi değerinde öğütler;

   1415226859_iskele.jpg

Tenekeyi Pırlanta Yapar

Topluma harcadığımız her zaman size katlanarak geri döner. Kendinize harcadığınız her zamanda ise bencillik vardır. Biz dediğimiz şeyde ise çoğalma vardır, üretkenlik vardır, tenekeyi pırlanta yapar. 

Yaptığınız İş Tarlaya Ektiğiniz Tohumdur Bundan Utanmayın

Özellikle insanlar yaptıkları her şeyin iyisi ile kötüsüyle kendilerine ait olduğunu örnek verirsek bir işi yaparken yaptığımız işin çeşidi ne olursa olsun kendimiz için yaptığımızı unutmamamız gerekiyor. Yaptığımız iş tarlaya ektiğimiz bir tohumdur bir başkası tarafından yadırgandığını düşünebilirsiniz ancak onun geleceğinizle ilgili bir temel teşkil ettiğini unutmamalısınız. Eğer bir şey yapıyorsanız mutlaka hedefiniz olmalı ve yaptığınız işin en iyisini yapmalısınız.

   1415227185_wetn-wild-4.jpg

Severek Yapılan İş İle Sevilmeden Yapılan İş Arasındaki Fark

Herkes bir iş yapar ama herkes severek yapmaz. Severek yaptığınız her işte % 51’i elinizdedir, geriye kalan %49’u kendiliğinden gelir.

Önce Para Dememek Gerekiyor

Özellikle zamanı çok iyi kullanmak gerekiyor. Yaptığınız işin adı ne olursa olsun yaptığınız işi en iyi yapıyorsanız para sizin peşinizden koşar. Parayı kazanmak için sabırlı olmak gerekiyor, sabırla birlikte akıl ve cesaretinizle hareket etmelisiniz. Yalnız başına sabır bir şey değildir. Yol alabilmek için cesaretli olmanız doğru yapabilmeniz içinse aklınızı kullanmanız gerekiyor. Sabır, akıl, cesareti doğru yerde doğru zamanda kullandığınız zaman ulaşamayacağınız hiçbir hedef yoktur.

Hiçbir Şey Bedel Ödemeden Olmaz

İnsan hayatının içerisinde yenilikler, yeniliklerin içerisinde fırsatlar vardır. Fırsatları iyi değerlendirmek gerekiyor. Hiçbir şey bedel ödenmeden kazanılmaz, kazanılsa da kalıcı olmaz.

   1415227224_lounge-snack-restoran-5.jpg

Günümüzde Kolay Zengin Olmak Hevesi

Özellikle günümüz şartlarında gençlerde kısa vade de zengin olma hevesi mevcuttur. İnsanlar bedel ödemeden zengin oluyorlar ise bu zenginlik kısa sürelidir çünkü bedel ödememiştir, nereden geldiğini bilmiyordur. Nerden geldiğini bilmediği zenginliği de kaybetmesi çok kolaydır. Oysaki bedel ödediği bir şey kaybetmek çok zordur çünkü çok zorluklarla elde ettiği bir şeyi kolay kolay kaybetme riskini alamaz.

Çıraklığını Yapmadığın Bir İşin Ustalığında Başarısız Olursun

Turizm öğrencileri özellikle üniversiteden sonra hemen genel müdür olacaklarını düşünürler, oysaki çıraklığını yapmadığın bir işin ustalığında başarısız olursunuz. Yani bulaşık yıkamayan bir insanın yönetici koltuğunda oturduğunuzda bir bulaşıkçının işletmeye vereceği zararın farkında olmaz. Dolayısı ile altınızdaki çalışanları verimli halde çalıştırmanız için onların dilinen anlamanız gerekir.  Eğer onların yaptığı iş hakkında bilgi sahibi değilseniz sizden daha iyi bilen sizi yönetmeye kalkar. Farkında olmadan işletmeye zarar verirsiniz. 

    1415227342_toplanti-salonualbatross-2.jpg

Dün İle Bugün Arasında Neler Değişti

İsterse dünya sizin olsun sofraya oturduğunuzda tüketeceğiniz bir gramaj vardır. Onun üzerine çıkamazsınız, kaldı ki, belirli bir yaştan sonra tüketeceğiniz bir ürünün gramajı da çeşidi de azalır. Yasaklar başlar şunu yemem bunu yeme diye... Siz belirli bir noktadan sonra iyi bir bekçi olmak mecburiyetindesiniz. Elinizdeki doneleri, varlığınızı kimsenin hakkını kimseye yedirmeden dağıtmakla yükümlüsünüz. Sektörümüzde yüksek sezon dediğimiz aylarda para trafiği çok yoğundur. O para sizin değildir. O paranın bekçisisiniz. Tedarikçiye, çalışana onu düzenli olarak ulaştırmak olmazsa olmazlarınız olmalıdır. Eğer siz o para trafiğine kapılırsanız yağmura karşı dayanıklı olmazsınız, seller alır götürür sizi.

    1415226710_ramazan-aslan.gif

Anne ve Babasına olan En Derin Sevgi ve Saygısıyla

Zini ve Abdullah Aslan Anaokulu'nu memleketi olan Adıyaman Kahta’da yaptırarak eğitime destek olmuştur. Adıyaman Türkiye’de turizme ilk başladığı iller arasındadır.  Nemrut’un Adıyaman da olması dünyayla olan köprünün kurulmasına neden olmuştur.

Ramazan Aslan mucizeyi gerçeğe dönüştürdü. Kendi gerçeği mucizesi oldu, o şimdi en özel ödüllerin sahibi. Hayatının ödülüyse mücadelesi oldu. Sabrı ve dürüstlüğü feneri, ışığıysa azmi ve inancı oldu. O ışıkla aydınlanan bir okulu, kurduğu otellerde çalışan ekibi ve onu saygıyla ayakta alkışlayan dostları… Basamakları çıkarken kimseyi kırmadı, incitmedi, üzmedi ve geldiği konumda kimseyi küçümsemedi çünkü o bir yanında 11 yaşında küçük ve zayıf bedeni ile Kahta’da çalıştığı otelde valizleri taşıyan Ramazandı.  Ama yüreği hep büyüktü tıpkı gelecek hayalleri gibi… Aslında onun hikayesinden hepimize kalan bir şeyler var.