Ramazan pideli beş tarif

İftar, sahur derken evinizde Ramazan pidesi bir gün sonraya kalır mı bilmem ama kalırsa beş farklı öneri hazırladım. Siz en iyisi tarifleri denemek için bir pide fazladan alın. Afiyet olsun!

Yüzde yüz Türk tipi: Kokoreç eşliğinde

Kokoreç ve Ramazan pidesi birlikteliği müthiş ötesi bir durum. Bu fikir aklıma geldiğinde hemen kolları sıvadım. Elbette süt gibi kokoreç satan bir yer bilmenin faydası var, çünkü lezzet başka türlü ortaya çıkmazdı. Öncelikle pidenin üzerine halka olarak dilimlenmiş domates ekleyin, acı seviyorsanız pul biber, kekik, tuz ve karabiber serpin. Önceden hafifçe pişirilmiş kokoreçleri pidenin üzerine koyup fırına verin. Piştiğinde bolca kekik, kimyon serpin ve afiyetle yiyin.

Hafif ve lezzetli: Peynir sefası

Bolca peynir rendesi gerekli! Dolapta kalmış ne çeşit peynir varsa olur. Ancak bir karakter vermesi ve diğer peynir çeşitllerini etrafa savrulmadan toparlaması için mutlaka Kars gravyerine ihtiyaç olacak. Tüm bu peynir rendelerini ince kıyılmış bolca taze kekik, kuru biberiye, taze nane, maydanozla karıştırın. Pidenin üzerine mozzarella peynir dilimlerini sıralayıp üzerine de bu karışımı tepeleme koyun ve doğru fırına!

Aydan Usulü: Roka püresi alternatifi

Rondoda biraz zeytinyağı, bir diş sarımsak, fındık veya çam fıstığıyla çekilmiş roka püresini pidenin üzerine sürün, gelişi güzel keçi peyniri ve domates sosu ekleyip fırına verin. Bu kadar basit ama bir o kadar güzel!

SEBZELİ BİR ÖNERİ: Patlıcan keyfi

Patlıcanla yapılacak herhangi bir yemek lezzetsiz olabilir mi? Hiç sanmıyorum! Yanlış pişirilirse aşçının gazabına uğrayabilir. Ama doğru pişirildiğinde hakikaten ondan lezzetlisi bence yok. Pideyle nasıl yapalım derseniz? Hafif olmasını isterseniz közleyerek ya da benim gibi ızgarasını yaparak koyabileceğiniz gibi, kızartabilirsiniz de. Peki ben nasıl yaptım? Pidenin üzerine rendelenmiş gravyer peyniri koydum, bunu lezzet kadar patlıcanlar yerken kaymasın diye ekliyorum o yüzden tüm yüzeyini güzelce peynirle kaplayın. Üzerine hafifçe ızgara edilmiş patlıcan dilimlerini sıralayın, biraz tuz serpin. Ezilmiş sarımsak, taze nane, zeytinyağını blenderdan geçirin ve üzerine bu sosu gezdirin. Fırına verin, çıkınca süzme peynirle servis etmenizi öneririm. Patlıcan dediğin ya sarımsaklı domates sosu ya da yoğurtla servis edilmeli!

En güzel sahur yemeği: Biber ve yumurtalı

Bolca yeşil biberi şerit halinde doğrayın. Zeytinyağında hafiçe soteleyin. Bir başka tavada bir-iki diş sarımsağı cızırdatıp içine İzmir tulum peyniri parçacıkları koyun ve  hafifçe eridiğinde ocaktan alıp biberlerle karıştırın. Arzu ederseniz taze adaçayı çok yakışır, ekleyin. Pidenin yumurta kırılacak yerlerini ceviz büyüklüğünde yavaşça oyun, çukurlaştırın. Etrafına biberli karışımı serpiştirip kişi başına bir adet düşecek şekilde önceden hazıradığınız çukur kısımlara yumurta kırın.Yumurtanın beyazı piştiğinde fırından alıp servis yapın.