RAMAZAN sofralarýnýn olmazsa olmazýdýr tatlýlar. Ramazan ayýnda kurulan iftar sofralarý; su ve hurmayla açýlan çorbayla baþlayýp çeþitli yemeklerle devam eden ve tatlý ile biten birer ziyafet sofrasýna dönüþür. Fakat Ramazan’da tatlý seçiminde yapýlan yanlýþlar kan þekerini olumsuz yönde etkiler ve Ramazan’da kilo alýmýný kaçýnýlmaz hale getirir. Bunun için enerji yoðunluðu düþük tatlýlar tercih edilmeli. Baklava, revani, kadayýf gibi þerbetli tatlýlarý daha nadir tüketerek onlarýn yerine buzdolabýndan çýkartýlarak tüketilen güllaç, sütlaç, muhallebi ya da dondurma gibi soðuk tatlýlar bu yýl sýcak günlere denk gelen Ramazan ayýnda tüketilecek uygun çeþitler arasýndadýr. Saðlýklý bir beslenme düzeni için de tüketilmesi gereken karbonhidrat miktarý günlük besin gereksiniminin yüzde 45’i ile 60’ý arasýnda olmalýdýr.