Raul Meireles meselesi ilginç

İstanbul trafiğinin azizlikleri sonucu Bate Borisov maçının ilk beş dakikasını kaçırdım, Meireles’in kırmızı kartını ancak arabanın radyosundan dinleyebildim, doğal olarak da bir fikir edinemedim ama dördüncü dakikada kırmızı kart görmek doğrusu ilginç idi.

Maçtan sonra ise pozisyonu defalarca izledim, doğrusu aklım çok karıştı.

Daha maçın dördüncü dakikası, Meireles fizik olarak yorgun değil, pozisyonun hiç bir tehlike arz etmediği ortada ama Meireles çok kasıtlı davranıyor, önce bir çelme, o tutmayınca da, adeta hakeme “beni at der gibi” çok anlamsız bir tekme atıyor ve hakem de son derece doğru bir kararla kırmızı kartını çıkarıyor.

Bate Borisov’lu oyuncunun topu Meireles’den çalarken faul yapmadığı da belli; muhtemelen o da, once çelmeye, sonra da yediği tekmeye çok şaşırmıştır.

Raul Meireles 2004-2012 tarihleri arasında Porto, Liverpool, Chelsea gibi dünyanın en büyük takımlarında oynamış, Portekiz milli formasını 90 kez giymiş, son derece tecrübeli bir oyuncu.

Böyle bir kariyeri olan bir futbolcunun dünkü (14 Şubat) maçta yaptığı, çok serinkanlı ve bilinçli olarak yaptığı hareketi izah etmek mümkün değildir; tükürük meselesini de unutmuş değiliz.

Bate Borisov maçındaki kart görüntüsünü tekrar tekrar izleyin, aklınıza gelecek ilk konu muhtemelen Meireles’in Fenerbahçe’den ayrılmak istediği ve bunun için de olmadık işler yaptığı olacaktır, meseleyi başka türlü izah etmek bana pek mümkün gelmemektedir.

Bu çok haklı kırmızı kart sonrası bizimkilerin yaptığı itirazlar da doğrusu çok gülünç.

Rövanş maçını da seyircisiz oynayacağımız gerçeğini bir kenara yazın, seyirciyi böyle aptalca şeyler yapmaya yönlendiren ortam nasıl bir ortamdır?

Aklıma gelen ilk konu takımın, bir bütün olarak kötü yönetildiğidir.

Maç sonrası Aykut Kocaman’ın açıklamaları yine çok düzeylidir ama artık galiba, Kocaman’ın bu işi tek başına götürmesi mümkün değildir.

Kimse alınmasın, kızmasın, Kadıköy doğumlu, koyu bir Fenerbahçeli olan bendeniz Sneijder’li, Drogba’lı Galatasaray’a, oynadığı futbola gıpta ile bakıyorum.

Benim, Galatasaray’a gıpta ile bakmama neden olanlar utansın.