REİSİCUMHUR; 1. Dünya Savaşı bitmedi ve devam ediyor..!

Cumhurbaşkanı, Başbakanlık Devlet Arşivleri genel müdürlüğünün Kâğıthane’deki devasa yeni arşiv kompleksinde düzenlenen 100.yılında 1.Dünya Savaşı belgeleri konulu konferansta bir takım değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı konuşmasında, 1. Dünya Savaşının bitmediğini ve devam ettiğini söyledi. 

Bu ülkede, hiçbir devlet adamından böyle bir ifade duymadık. Hele de devletin en tepesinde bulunan devletin ve milletin temsilcisi bir Cumhurbaşkanı’nın ağzından duymak çok önemli ve dikkat çekici. Üzerine ağırlık çökmüş uyuklayan bir adamın yüzüne buzlu su serpmek gibi bir şey...

Yabancı kaynaklardan beslenerek, olan bitene şampanya kadehi ardından bakan monşer kılıklı tarihçilerin, tercüme ederek derlediği yalan yanlış bilgilerle ve düzmece kahramanlık destanlarıyla 90 senedir uyutulan bir millete gerçekleri söylemek ancak halkının içinden seçilerek gelen bir Cumhurbaşkanı ait bir özellik olsa gerek...

Farklı olacağını söyleyerek girdiği seçimlerde, halkından onay ve yetki alan Cumhurbaşkanı ülkesinin yüz yıldır bir savaşın içerisinde olduğunu ifade ve ilan etmesi muhteşem bir farkındalık oluşturacaktır. Şüphesiz ki, 1.Dünya Savaşının en önemli sonucu, sınırları Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarını sarmalamış bütün dünya Müslümanlarının tabi olduğu ve küresel hırsızlar karşısında denge unsuru olan Osmanlı devletinin parçalanmış olmasıdır.

Trablusgarp savaşı (1911-1912), Balkan savaşları (1912-1913), içinde Çanakkale Savaşı’da (1914-1916)  bulunan 1.Dünya Harbi (1914-1918) ve dış baskılarla birlikte 1922 de saltanatın kaldırılmasıyla da tamamen darmadağın olmuş, başta başkenti İstanbul olmak üzere bütün bölgeleri işgal altında kalmıştı, büyük medeniyetin son bir’lik devleti.

Ve tarihin hiçbir döneminde esarete razı olmamış fedakâr Anadolu insanı, yedi düvele karşı kazma kürek verdiği milli mücadele ile düşmanı öz yurdundan savuşturdu. Geçmişine nazaran konserve kutusu mahiyetinde elde kalan toprakların orta yeri Ankara’da, Büyük Millet Meclisi ( BMM,1920 ) kuruldu.

İngiliz işgali sebebi ile İstanbul’da toplanamayan Osmanlı Meclisi Mebusan iradesi Ankara’da BMM ismi altında görevine devam etti. Aynı irade TBMM olarak 29 Ekim 1923’de Cumhuriyeti kurdu.

Çanakkale’de, 250 bin vatan evladını toprağa vererek geçit vermediğimiz yedi düvel ve başındaki İngiliz, 13 Kasım 1918 de elini kolunu sallayarak girdiği İstanbul’dan 6 Ekim 1923’de işgali bitirip çekildi.

Son derece zayıflamış bir ahval içerisinde, milletçe, ülke içinde hayata tutunmaya çalışırken milleti ile kavga eden bir devlet anlayışına muhatap olup kaynaklarımızı ve zamanımızı harcadık.

Aynı zamanda sınırlarımızın dışında kalan topraklarımızda, daha sonra vazifeyi işbirlikçi idarelere devr eden işgaller günümüze kadar devam etti. Yani tarih ilminde 11 Kasım 1918’de bittiği ilan edilen 1, Dünya Savaşı bizim medeniyet coğrafyamızda bitmedi...

Bu gün, Şam vilayetimiz olarak hatırladığımız SURİYE’de milyonlarca Suriye’linin ülke dışına savrulduğu ve yüzbinlerce’ sinin katledildiği savaş 1. Dünya Savaşı’nın devamıdır.

Aynı şekilde, Musul, Bağdat ve Basra vilayetlerimiz olarak hatırladığımız IRAK da olan biten katliamlar, yoksulluklar, yok edişler, İslam ahlakına tecavüz eden İzrail uzantısı Deaş uygulamaları, hepsi Ziyonizm suflörlü, sömürgeci maksatlı, 1.Dünya Savaşı’nın devam ettiğinin ilanından başka bir şey değildir.

İşgalci İngiliz’in öz vatanımızda kalsa bile, siyaseten yapmayacağı/yapamayacağı uygulamaları milletine tatbik eden despotik devlet anlayışı 1.Dünya Savaşının ve neticesi işgalin ülkemizde devam ettiğinin bir nişanesiydi. Çok şükür ki o manada işgalcilerden kurtulduk... Elleri kelepçelenen, Paralel yapı diye maruf, takke kisveli ihanet şebekesi de 1.Dünya Savaşı ve devamındaki Büyük işgal ‘in göstergesiydi... Çok şükür ki ondan da büyük manada kurtulduk.

Son olarak, 1.Dünya Savaşı ve devamındaki işgal ‘in en önemli nişanelerinden olan,  işgalciler ve işbirlikçileri marifetiyle yüzyıldan beri oluşturulan KÜRT meselesinden, Kürt’çü-Türk’ çü işbirlikçilere rağmen, Kürt vatandaşlarının sıkıntıları gözetilerek yapılan düzenlemelerle kurtuluyoruz..!

Evet, büyük oranda yakamızı kurtarsak da, Reisicumhur’ umuzun da dediği gibi, 1.Dünya Savaşı ve devamında gelen işgal, bitişe doğru hızla gitse de şu an itibari ile devam ediyor..!