Reklamsız kuşaklar...

Bu aralar televizyon seyircisinin keyfi reklamlarla bölünmüyor. Baksanıza Salı gecesi kanallar dizilerden sonra PT2 kuşağına reklam kuşaksız devam ettiler. Bazen reyting kaçmasın diye bu tür numaralar yapılır ama bu kez durum farklı. Tüm medya kuruluşları için reklamın en az olduğu sezondayız.

Eylül ortasına kadar tahminen reklamı az yayınlar devam eder sonra 2014 bütçesinden kalan reklamlar devreye girer ardından yılbaşı gelir ve 2015 bütçeleri açılır. Klasik bir yaz sezonu yaşıyoruz hatta kuraklık örneğinde olduğu gibi yağış daha da az bu sezon.

Sponsorlukların zaten giderek azaldığı televizyon camiasında reklam yokluğu demek kanalların cepten yemesi anlamına gelir. Neden bu kadar çok tekrar dizi var sorusunun cevabı da aslında bu bilgide saklı...

İngiliz askeri Afganistan’da...

BBC’nin belgesel kanalında önceki akşam Afganistan’dan dönen İngiliz askerlerinin belgeseli vardı.

“Asılacaksan İngiliz sicimiyle asıl” derler ya durum hiç de öyle değilmiş. Yaralı teğmeni almak için yanlış helikopter yollamaktan tutun da , kırık telsiz anteni nedeniyle üsle irtibat kuramayan bir manganın hikayesini anlattılar. Teğmen sonuçta öldü.

Ülkelerine döndükten sonra alkolizm ve psikolojik tedavi gördüklerini de anlattı askerler.

Fazla açık sözlü belgesel her zaman tercih edilir mi bilmiyorum ama İngiltere’de yayınlandıktan sonra acaba ne oldu diye çok merak ettim...

CNBC-e devam edecek

Geçen hafta işten çıkarmaların yaşandığı CNBC-e kapanacak mı soruma dolaylı bir yanıt geldi. Yanıt dolaylı diyorum zira kanaldan bir arkadaşıma yeni dönem dizilerin tanıtımını içeren bülten yollanmış.

Doğrusunu isterseniz hangisi olursa olsun bir kanalın küçülmesi, insanların işten çıkarılması son tercihim bile değildir.

Dizilerin stüdyo programlarını, televizyonculuğu öldürmesi zaten bir sürü insanı işsiz bıraktı. Sadece sunucuları değil dekordan tutun da ses, ışık, stüdyo kameramanı gibi yüzlerce insandan bahsediyorum.

Dolayısıyla bir kanalın devam ediyor olması beni mutlu eden haberlerden birisidir ama umarım devam kararı video kaset dükkanı gibi dizi artı dizi sonra dizi şeklinde olmaz.

Zira öyle kanallarda bir ana kumanda yayın devam ettirmeye yetiyor...