Renkler ayrı ama dostluk baki olmalı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının bitimine dakikalar kala çıkan olayları 24TV’deki “Anlık Skor” programının yayınını yaparken dehşetle izledim.  Önce Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü yıldızı Nani’nin formasını alan şahıs tartaklandı. Ardından da çizgi hakemi Volkan Bayarslan’a arkadan kalleşçe saldırıldı. Donakaldım.. Benim memleketim, benim insanım böyle bir şeyi nasıl yapardı? Ben bir futbolcu emeklisiyim. Volkan Bayarslan benim arkadaşımdı. Ona arkadan kalleşce saldırılması beni çoook ama çook üzdü. Empati yaptım, kendimi onun yerine koydum. Çocuğunu ailesini, annesini, babasını, sevdiklerini düşündüm.. Gözlerimin önünden ailem ve sevdiklerim teker teker geçti. O şahıs da, Volkan Bayarslan da eminim aynı şeyleri yaşamıştır. O duygu patlaması içinde gözyaşlarım boşanıverdi.

Şimdi soruyorum;

Bu mudur futbol aşkı?..

Bu mudur futbol sevgisi?..

Bu mudur kardeşlik?..

Bu mudur spor ahlakı?..

Bu öfke ve kin niye?..

Oysa benim çocukluğumda, gençliğimde, futbol oynadığım devirlerde Galatasaraylısı, Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı, Trabzonsporlusu yan yana oturur maçları birlikte seyrederdi. Ufak tefek sataşmaların, birbirini kızdıran tezahüratların dışında olay olmazdı. Maçlar bir şölen havası içinde geçer, kahvelerde, evlerde, işyerlerinde bir hafta oynanan ya da oynanacak maçlar konuşulurdu.

Yani tutulan renkler ayrıydı ama dostluk bakiydi.

Oysa bugün geldiğimiz hale bak. Rakipler sanki düşman, spor da sanki savaş!

Arkadaşlar hepimiz aynı ülkenin insanlarıyız, çocuklarıyız.

Spor kardeşliktir, barıştır, yarışmadır, eğlencedir diyoruz.. Ama Trabzon’da olanlara bak. Tek eğlencemiz olan futbolu yerin dibine batırmamızın anlamı nedir? Ailelerimizin içinde eşimiz çocuklarımız ayrı ayrı takımlar tutmuyor mu? Yani bunların da birbirine düşman mı olması gerek.

Devletime sesleniyorum;

Bizi dünyaya rezil eden bu tarzı sevmiyorum. Devletim bu tip olayları yaratan Türk sporunu lekeleyen bu insanlara artık “dur” demeli. Çünkü tehlikeli sularda yüzülmeye başlandı. Bu tip hastalıklı insanlarla hepimiz savaşmalıyız. Devletim de 6222 sayılı kanunu güncelleyip artık çalıştırmalı, mağdurlara sahip çıkmalı.