Reyting garantili maçlar...

Dünya Kupası için geriye sayım başladı, maçların yayın programı da belli oldu. Bazı maçlar var ki reytingi şimdiden garanti. 

Mesela 12 Haziran günü saat 23.00’te başlayacak Brezilya-Hırvatistan maçı ya da 13 Haziran Cuma günü saat 22.00’de başlayacak olan İspanya-Hollanda maçı reyting garantili bir maç. 

Buna karşın gecenin devamında saat 01.00’de başlayacak Şili-Avusturalya maçı için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Reklam ajansları şimdi maç yayın programı üzerinde çalışıp duruyorlardır. 

***

Bir maçın seyredilip seyredilmemesi aslında sadece yayın saatiyle alakalı bir durum değil. Bakın 14 Haziran Cuma günü saat 22.00’de Uruguay-Kostarika maçı var. 

Ama gecenin devamında saat 01.00’de iki dev, İngiltere-İtalya maçı oynanacak. Ertesi gün tatil de olduğu için seyirci mutlaka bu önemli maça daha çok ilgi gösterecektir. 

***

Biz gidemedik ama Bosna Hersek Milli Takımı Dünya Kupası’nda...

İlk maçları hem rakip hem de yayın saati açısından zor. Bosna-Hersek Arjantin ile karşı karşıya ama maç gece saat 01.00’de başlıyor maalesef. 

***

TRT hem Ramazan hem de maç programının yoğunluğu nedeniyle maçları kendi kanalları arasında dağıttı.

TRT 1 bu işin kaymağını yiyecek ama özellikle TRT HD’de maçlar sırasında oldukça yüksek reytinglere ulaşacak. Devre aralarında kısa da olsa tanıtım kuşakları girebilirlerse onlar için fena olmaz. 

Maç önü ve sonrası yayınlara dair söylenecek çok şey yok.

Brezilya’da düzenlenen bir organizasyondan her zaman renkli görüntüler gelir. Ersin Düzen, Milliyet’ten Ali Eyüboğlu’na bir şeyler anlatmış ama beni heyecanlandırmadı. 

TRT herkesin aklına ilk gelecek cümlelerden fazlasını yapacak tecrübeye sahip. Kamptan röportajlar, sokakta ilginç kıyafetli turistler çok alışkın olduğumuz şeyler.

Bize biraz şehirlerden, yemeklerden, dünya kupası ekonomisinden de bahsederlerse iyi olur.