Reytinglerde operasyon...

Pazar günü Türkiye için önemli bir gündü. Sınırlarımız dışında askeri bir operasyon gerçekleştirdik. Son derece tehlikeli bir coğrafyada 9 saat kaldık, kaza sonucu bir şehit verdik, bir türbeyi taşıdık. Peki gece ne oldu. 

Prime-time saatlerinde açık olan televizyonların yarısından fazlasında Survivor All Star ve 2 dizi seyredilmiş. Ölçülmeyen Eskişehir-Beşiktaş maçının reytingini de ekleyince, ortaya garip bir sonuç çıkıyor.

***

AB Grubu’nda bir haber bültenine ancak 5. sırada rastlayabildim. Buna karşın total seyirci grubunda 4. sırada bir bülten var.

Başbakan Davutoğlu, Şah Fırat Operasyonu açıklamasına sabah 8:13’te başladı, 18 dakika konuştu.

Eğlence kanallarının çoğu o saatte yayında bile değildi. Mesela Show Tv elindeki Pepee bantlarından birini bilmem kaçıncı kez tekrar yayınlıyordu. Anladık habercin yok ama ana kumandan var. En azından alt yazıyla haberi geç ki insanlar memlekette olup bitenden haberdar olsun.

Yok eğlence kanalları uzaylı gibi yaşamayı tercih ediyorlar...

***

Gelelim işin diğer boyutuna yani haber kanallarında konuşulanlara.

Öncelikle böyle zamanlarda ekrana en dolu ve diplomasi bilen isimleri sürmek gerek. Mesela yayına çıkan bir konuk “De Facto” durumdan bahsediyorsa karşısında oturan “De Jure” ne demek bilecek soruyu ona göre soracak diye bekliyor insan ama nedense olmuyor bu işler.

Meslek içi eğitim eksiğimiz var bu konularda ve ekran yüzleri ancak kendi çabalarıyla araştırıp öğreniyorlar, o da Google’ın ilk sayfasında çıkan kadar bilgiden ibaret. Türkiye için önemli bir gündü Pazar günü.

Bir yanda eğlence diğer yanda futbol topladı büyük parsayı. Geriye kalan tartışmalar berrak tartışmalar değildi aslında. Niyeti bağcı dövmek olan tartışmaların klasik sonucu herkes ağzına geleni söyledi, oldu, bitti...