Rezil futbola bu skor iyi!

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında deplasmanda Krasnodar önüne avantaj sağlamak için çıkan Fenerbahçe hayal kırıklığı yarattı. 

Teknik direktör Advocaat, 2 aydır resmi maça çıkmayan, bu sürede kadro dışı bırakılıp sonra affedilen, 3 haftadır A takımla idmana çıkan Emenike’yi Rusya’da ilk 11’de sahaya sürüp sürpriz yaptı. Fenerbahçe maça çok tutuk başladı. Daha 4. dakika dolmamıştı ki, Krasnodar’ın ilk atağında gol geldi. Hasan Ali’nin kesemediği, Neustadter’in seyrettiği, Kjaer’ın çakılı kaldığı pozisyonda Wanderson ortaladı, Rus ekibinin yeni transferi Claesson ilk golünü atarken, Krasnodar’ı da 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe oyunun başında topun arkasına geçerek rakipten kaptığı toplarla Sow, Emenike ve Lens’in yapacakları koşularla, onları meşin yuvarlakla buluşturup  pozisyon yakalamak hedefindeydi. Hollandalı teknik direktör Advocaat’ın bu maç için taktik planı buydu. Golden sonra buna karşılık verecek ne bir oyun anlayışı ne de bir coşku göremedik Fenerbahçe’de. Sarı-Lacivertliler, ilk devrede kaleye şut atamadığı gibi koskoca 45 dakikayı korner kullanamadan, isabetli orta yapamadan bitirdi. Benim anlamadığım Advocaat kariyerindeki bir teknik adamın beklerini adam adama oynatması, sahanın bir çok yerinde bunu istemesi şaşırtıcı bir teknik varyasyondu. Hocalık adına yakıştıramadım kendisine.

Geçişleri yapamayan, iki kanadı da çalışmayan, orta sahada pas yapmaktan aciz, savunmada en az 4 net pozisyon veren, rakip kaleye topu taşıyamayan Fener’in bu maçı kazanması hatta berabere bitirmesi elbette beklenemezdi. İkinci yarıda da aynı oyun sürdü. Fener ilk şutunu 67. dakikada Sow’la attı. Gerisini siz düşünün! Ozan ve Fernandao’nun girmesi, sahada dolaşan Emenike ve Sow’un çıkması da bir şeyi değiştirmedi. Şunu da belirtelim, Rus takımı öyle ahım şahım bir ekip değil. Sadece disiplinli oynuyorlar. Allah’tan yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediler de maç tek farkla bitti. F.Bahçe bu oyunu tekrarladığı takdirde UEFA Avrupa Ligi’nde haftaya çarşamba günkü rövanşta işi çok zor olur.