Rezil hakem Fener’i bitirdi!

İlk maçta gol yemeden atmış olduğu bir golün avantajı ile Portekiz’e giden Fenerbahçe, Hırvat hakem İvan Bebek’in skandal kararları sonucunda Avrupa Ligi’ne veda etmek zorunda kaldı.

Gökhan Gönül’ün sakatlığı nedeniyle savunmanın sağında Şener’e görev veren Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira orta alanda her zamanki kurgusunu korurken gol umudu olarak Van Persie’yi tercih etti. Hem hücumda etkili olabilen hem de rakip bekleri hücuma çıkartmayan Alper ise yine formayı aldı. Hücum hattında uzun zamandır etkili oynayan Volkan Şen’in yedek oturup Nani’nin görev alması ise Pereira adına süpriz  bir tercihti.

İlk yarının ilk 10 dakikasında dengeli bir oyun ortaya koyan sarı lacivertliler 11. dakikada savunma oyuncularının bir anlık dalgınlıkları ve çizgi halinde yakalanmaları sonucunda Ahmet Hassan’ın filelere gönderdiği gol ile mağlup duruma düştüler.  İlk maçta bir gollük avantaj elde etmiş ve iyi savunma yapma özelliğine sahip Fenerbahçe böyle bir gol yememeliydi.  İlerleyen dakikalarda kısa süreli de olsa panik yaşayan Fener ilk yarının uzatma anlarında Alper’in şık vuruşu ile golü bulup soyunma odasına moralli girdi.

Maç öncesi röportajında bu tip baskı altındaki maçları çok sevdiğini söyleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira’nın aşırı bir şekilde sinirlenip hakem tarafından ihraç edilmesi maç öncesindeki söylemleri ile pek uyuşmadı.

İlk yarıda bulduğu golün rahatlığı ile ikinci yarıda oyunu istediği gibi yönlendirmek isteyen Fenerbahçe’nin penaltıdan yediği gol ve Mehmet Topal’ın atılması oyun planlarını alt üst etti ve ardından yediği gol ile tura veda etti.

Hırvat hakem İvan Bebek UEFA’nın çok güvendiği denetimli hakemlerden birisi olmasına rağmen faullerde ve disiplin uygulamalarında oldukça dengesiz kararlar verdi. Mehmet Topal’a oyunun başlarında çok ucuz bir sarı kart gösterdi. Fenerbahçe aleyhine verdiği penaltı kararı ve Mehmet’İ ikinci sarı karttan oyundan atması tam bir komediydi. Fener’in yediği ilk goldeki görüntü de bana ofsayt gibi göründü...